Buletin de analize - Anevrism aorta abdominala
Am prezentat cu ceva timp in urma rezultatele analizelor tatalui meu si am primit atunci un raspuns.
Acum a refacut analizele ca urmare a unei internari, diagnosticul fiind : gamapatie monoclonala in obs.BCI HTAE std.II grup de risc inalt, dislipidemie, staetoza hepatica, anevrism aorta abdominala partial trombozat, diverticuloza colonica, boala hemoroidala.
Vreau sa redau analizele mai jos si sa imi raspundeti ce este de facut.
Acid uric 5, 2
Calciu 9, 5
Colesterol 161, 91
Creatinina 1, 11
GGt 18, 09
Glucoza 96, 89
HDL colesterol 31, 81
LDL colesterol 102, 87
Lipide totale 590, 47
Magneziu 2, 22
TGO 13, 38
TGP 14, 54
Trigliceide 136, 15
Uree53, 1
Fibrinogen 763, 455 pe 4 sept.2007 si 993, 318 pe 10 sept.2007 cu 0 zi inainte de externare
VSH - 97 pe 4 sept si 121 pe 10 sept.
Hemograma: -leucocite 19, 2
-neutrofile %-78
-limfocite %-13, 3
-monocite %- 7, 3
-eozinofile 1
-bazofile 0, 4
-neutrofile# 14, 9
-limfocite#2, 6
monocite# 1, 4
-eritricite 3, 62
-hemoglobina 11, 6
-hematocrit 32, 9
-trombocite 454
Va rog sa imi explicati ce inseamna aceste rezultate si acest diagnostic, cat este de grav si ce este de facut.
Va multumesc si astept un raspuns si chiar o recomandare spre o anumita clinica sau un medic ce ar putea gasi o rezolvare.
Acum a refacut analizele ca urmare a unei internari, diagnosticul fiind : gamapatie monoclonala in obs.BCI HTAE std.II grup de risc inalt, dislipidemie, staetoza hepatica, anevrism aorta abdominala partial trombozat, diverticuloza colonica, boala hemoroidala.
Vreau sa redau analizele mai jos si sa imi raspundeti ce este de facut.
Acid uric 5, 2
Calciu 9, 5
Colesterol 161, 91
Creatinina 1, 11
GGt 18, 09
Glucoza 96, 89
HDL colesterol 31, 81
LDL colesterol 102, 87
Lipide totale 590, 47
Magneziu 2, 22
TGO 13, 38
TGP 14, 54
Trigliceide 136, 15
Uree53, 1
Fibrinogen 763, 455 pe 4 sept.2007 si 993, 318 pe 10 sept.2007 cu 0 zi inainte de externare
VSH - 97 pe 4 sept si 121 pe 10 sept.
Hemograma: -leucocite 19, 2
-neutrofile %-78
-limfocite %-13, 3
-monocite %- 7, 3
-eozinofile 1
-bazofile 0, 4
-neutrofile# 14, 9
-limfocite#2, 6
monocite# 1, 4
-eritricite 3, 62
-hemoglobina 11, 6
-hematocrit 32, 9
-trombocite 454
Va rog sa imi explicati ce inseamna aceste rezultate si acest diagnostic, cat este de grav si ce este de facut.
Va multumesc si astept un raspuns si chiar o recomandare spre o anumita clinica sau un medic ce ar putea gasi o rezolvare.
3 comentarii
Cred ca trebuie sa recuregeti mai intai la ajutorul unui hematolog pentru a confirma dg de gamapatie monoclonala - sa vedeti exact ce tip de boala hematologica prezinta tatal dvs. Intr-adevar, leucocitele sunt crescute (caz intalnit si intr-o infectie), cu VSH si Fibrinogen extrem de crescute; impreuna cu anemia usoara relevata de Hb si Ht sugereaza ca trebuie elucidata boala hemotologica si stabilit un tratament.
Anevrismul de aorta - adica o dilatare a aortei abdominale prezinta riscuri daca dimensiunile cresc rapid sau are peste 50 mm diametru. Cardiologul va va recomanda probabil un tratament pentru a impiedica trombozarea anevrismului si pentru controlul tensiunii. Desi exista diagnosticul de dislipidemie, si, intr-adevar, colesterolul "bun" HDL e scazut, iar trigliceridele crescute, probele hepatice sunt bune, iar steatoza hepatica (ficatul gras) se poate tine sub control cu regim fara grasimi si alcool si cu ajutorul medicatiei hipolipemiante.
Anevrismul de aorta - adica o dilatare a aortei abdominale prezinta riscuri daca dimensiunile cresc rapid sau are peste 50 mm diametru. Cardiologul va va recomanda probabil un tratament pentru a impiedica trombozarea anevrismului si pentru controlul tensiunii. Desi exista diagnosticul de dislipidemie, si, intr-adevar, colesterolul "bun" HDL e scazut, iar trigliceridele crescute, probele hepatice sunt bune, iar steatoza hepatica (ficatul gras) se poate tine sub control cu regim fara grasimi si alcool si cu ajutorul medicatiei hipolipemiante.
am 36 de ani si simt ca mi se zbate ceva in burta va rog spunetim pot sa am anevrism de aorta abdominala?
bate axact cum ar fi inima in burta ma si doare in dreptul ombilicului fac efot foarte mare in fiecare zi am grija de o batrana care trebuie sa o ridic di pat sa o pun in carucior in brate asta o fac de 3 4 ori pe zisi ea cantareste aproximativ 80kg exisa vreun risc se poate intampla ceva? va multumesc.
bate axact cum ar fi inima in burta ma si doare in dreptul ombilicului fac efot foarte mare in fiecare zi am grija de o batrana care trebuie sa o ridic di pat sa o pun in carucior in brate asta o fac de 3 4 ori pe zisi ea cantareste aproximativ 80kg exisa vreun risc se poate intampla ceva? va multumesc.
De unde stiti de anevrism? fi serioasa, poate sa fie un spasm muscular, al muschilor abdominali apare si de la efort, contractura musculara.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Anevrismele aortei abdominale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: