Biopsie in gat

15-02-2020
Nela123
Nu este medic/terapeut
Nela123
buna ziua!
am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea situatie: fratele meu, in varsta de 64 ani, fumator cronic si consumator de alcool, a descoperit, in urma unui control facut pt ca inghitea greu, o formatiune tumorala situata in gat, f jos.Dupa 4 zile de tratament cu antibiotic si cortizon, simptomele s-au ameliorat, luni urmeaza sa i se faca biopsie.Medicul ne-a explicat ca daca spatiul nu permite recoltarea biopsiei "pe sus", se va face incizie si se va pune "buton in gat",
lucru inevitabil oricum, in situatia unei eventuale operatii.Fratele meu a acceptat, fara sa inteleaga, cred, ce semneaza.
Rugamintea mea este imi spuneti daca este ceva ce putem face in asa fel incat recurgerea la aceasta interventie ireversibila sa fie facuta doar in ultima instanta.
Inteleg necesitatea biopsiei, inteleg ca operatia va fi mutilanta, dar as vrea sa stiu daca aceasta este cea mai buna optiune pt moment.
va multumesc !
1 comentarii
0
15-02-2020, ora 20:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Din punct de vedere medical. Un RMN zona cervicala și toracica o sa arate cât de extinsa este formațiunea. În funcție de ce organe și vase mai afectează se decide ce se ma poate face
2. Obligatoriu consult și la gastrologie. De obicei un reflux gadtro esofagian afectează în ani.. Prin acidul gastric esofagul împreună cu laringe și faringe
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: biopsia