Batai ale inimii ritm scazut

14-12-2020
Alina Nala
Nu este medic/terapeut
Alina Nala
Buna ziua !
Am o intrebare legata de o problema de sanatate pe care o are tatal meu. Are 47 de ani si este destul de stresat si prins cu munca zilnica. In ultima vreme are tensiunea ridicata cuprinsa intre 130/80 sau 160/72. Dar bataile inimii sunt aproape mereu scazute. 45, 50, 60 maxim 70.
In ultima vreme a avut un episod de ameteli si greata si ne-am gandit ca poate avea legatura cu inima si faptul ca are pulsul asa scazut.
Daca un medic ne poate ajuta cu o opinie sau indrumare, as fi foarte recunoscatoare.
Va multumesc !
1 comentarii
0
14-01-2021, ora 03:08
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Buna ziua,

Pulsul sub 50 pe minut ar putea fi semnul unei probleme de cardio, si merita facut un EKG. Situatia poate fi totusi normala, daca tatal dumneavoastra este bine antrenat fizic (inima este puternica, impinge mult sange la fiecare bataie, asa ca bate mai rar). Sau daca ia medicamente care scad pulsul (Metoprolol, Bisoprolol etc.).
Este greu de spus daca ameteala sau greata sunt sau nu in legatura cu pulsul mic.

Oricum, consultati un cardiolog.

Multa sanatate!
Cu stima,
Haplea Ioan Stefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: puls lent

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Puls lent - când poate scădea pulsul
  •