Balbismul la adulti, poate fii ameliorat?
Buna--am 44 ani, si sufar de o forma de balbism cronic;in copilarie am fost la logoped si m-a pus sa stau ca barza intr-un picior, am ridicat dreptul.mi-a zis ca sant stangaci din nastere.se pare ca este o disfunctie la creier, posibil ceva genetic(emisfera dreapta este hiperactiva).nu ma bilbai efectiv, doar am BLOCAJE IN VORBIRE.cu toate conseciintele de rigoare:evit sa dau explicatii, evit telefonul de multe ori, pronunt greu cuvinte care incep cu P, T.in plus, in ultimii 3-4 ani am perioade de Depresie care tin cam 1 saptamana, iau 5 HTP pt. cresterea serotoninei si e OK.se pare ca depresia o pot controla cu medicinali Homeopati gen 5htp, Rhodolin, Nadh(ultimele 2 nu le-am incercat)--ceea ce ma preocupa e Balbismul-Blocajele de vorbire:m-ar interesa un medicament de "Intretinere" gen luat 1 pastila dimineata, doza mica, care sa inlature cat-de-cat aceste blocaje pe timpul zilei(30-40% pozitiv, a-r fii ok).in cazul meu cred ca nu poate fii vorba de CURA de medicamente, doar de 'intretinere'-dar am o dilema:vad ca toate medicamentele anti-balbism-blocaje gen:Haldol, Risperidona, Serenase, Sycrest sant inhibitori de Dopamina.dar avand si depresia asta periodica, se pare ca am deficit de dopamina-serotonina.aici e problema..pina acum nu am luat nimic in afara de 5hpt.nu sant genul agresiv, sant calculat, nici 'fricos'-nu adrenalina i-mi lipseste, doar aceste blocaje in vorbire ma exaspereaza-I-l rog frumos pe d-l Scarface, sau d-l Mr. Nick sa-mi dea niste sfaturi mai aprofundate.Multumesc--inca ceva ce m-a surprins:in trecut am facut 2 operatii simple dar cu anestezie totala.in momentul cand m-am trezit eram euforic, dar aveam chef de vorba, si blocajele au disparut!nu-mi pot explica exact fenomenul
3 comentarii
Sfaturile cele mai pertinente ar putea veni din partea profesionistilor, psihoterapeutii ar putea sa va raspunda daca problema dvs.poate fi diminuata sau rezolvata printr-un anumit gen de terapie sugerat de ei.Posibil ca programarea neuro lingvistica sa va ajute-(NLP)-exista sanse.
Aici sunt niste exercitii pt copii cu probleme mai grave, dar puteti sa le evaluati singur:
http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=186
Daca sunteti receptiv si deschis vizionati, aprofundati si decideti: Tehnica Eliberarii Emotionale-EFT:, exista manual gratuit si marturii favorabile, daca nu vi se pare interesant pur si simplu ignoarti informatia
https://www.youtube.com/watch?v=kZ1L5iOKXA8
Despre Mr.Nick-nu mai activeaza pe forum, dar puteti sa-i scrieti in privat, iar scarface a fost banat, va trimit in privat un link cu site-ul lui despre -homeopatie, remedii floarle Bach
Aici sunt niste exercitii pt copii cu probleme mai grave, dar puteti sa le evaluati singur:
http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=186
Daca sunteti receptiv si deschis vizionati, aprofundati si decideti: Tehnica Eliberarii Emotionale-EFT:, exista manual gratuit si marturii favorabile, daca nu vi se pare interesant pur si simplu ignoarti informatia
https://www.youtube.com/watch?v=kZ1L5iOKXA8
Despre Mr.Nick-nu mai activeaza pe forum, dar puteti sa-i scrieti in privat, iar scarface a fost banat, va trimit in privat un link cu site-ul lui despre -homeopatie, remedii floarle Bach
Merci Mister C.V-mess-ul privat care m-i l-ai trimis, e foarte interesant;sper sa pot sa-l conctactez pe mr Scarface.O zii buna
intre timp, am citit zeci de articole de specialitate stuttering/adulti in SUA-ITALIA, si m-am cam edificat:genul de adulti cu balbuzie+depresie, ca mine, trebuie sa ia 5ht, Rhodolin(pt cresterea sorotoninei)+eventual GABA-SECOM(pentru cresterea Acid-gamaaminobutiric)+un antagonist GABA(accelereaza impulsurile GABAenergetic la nivelul cerebelului prin deschiderea canalelor, elimina putin blocajele de vorbire);asa actioneaza Bensodiazepinele(Xanax, Diazepam, Pagoclone)--Intrebarea mea a-r fii:EXISTA Medicinali-Homeopati care sa accelereze aceste impulsuri GABAenergetice in creier??-EXISTA persoane/balbute, care se balbaie deoarece emisfera dreapta produce exces de DOPAMINA:pentru acestea se folosec medicamente care inhiba(scade) Dopamina, gen:Haldol, Serenase, Sycrest, Risperidone-dar daca suferi si de depresie, nu poti lua asa ceva!:intra in contradictie cu 5 HTP, RHODOLIN, NAHD.Atentie!--Cazurile de Balbism difera de la o persoana-la-alta, daca nu stiti exact problema dumneavoastra, consultati un profesionist in domeniu Psihiatru-Psihanalist--inca o data intrebarea mea:EXISTA MEDICINALI-HOMEOPATI, ALTI AGENTI, CARE ACCELEREAZA/ACCENTUAZA IMPULSURILE GABAenergetic IN CORTEXUL CEREBRAL?Multumesc, o zi buna la toti
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 72Un logoped f bun pentru adulti
- 4balbaismul la maturitate mai poate fi tratat?
- 0Impresia de dezorientare incapacitate de adaptare si simptome asemanatoare somnolentei
- 0balbaiala poate aparea in urma unei lovituri la cap?
- 1Ce inseamna sa fii balbait?
- 8Bâlbâiala simtome
Mai multe informații despre: Balbaiala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: