arterita - informatii

27-05-2008
iulia_82
Nu este medic/terapeut
iulia_82
Ma poate ajuta si pe mine cineva...
Mama mea a fost azi la doctor si i-a zis ca are arterita.
Imi poate spune si mie cineva mai multe despre aceasta boala.
5 comentarii
0
21-06-2008, ora 00:00
Dr. Roxana Garbia
Nu este medic/terapeut
Dr. Roxana Garbia
Arterita este o boala care determina ingustarea progresiva a arterelor. Cand pe peretii vaselor se depun grasimi in exces, ele se ingusteaza si apare arterita.Arterita poate fi raspandita in tot organismul, la anumite vase de sange sau doar la portiuni dintr-un vas.
Cel mai frecvent se manifesta la nivelul picioarelor. Semnele sunt, in general crampe in timpul mersului, carcei si scaderea distantei la mers.Severitatea simptomelor depinde de sediul îngustării arteriale, de numărul vaselor care pot aduce sânge mai jos de zona afectată (dezvoltarea circulaţiei colaterale) şi de intensitatea efortului.
Factori de risc implicati sunt fumatul, dislipidemiile, diabetul si hipertensiunea arteriala.Controlul acestor factori de risc este esential, la fel ca si schimbarea stilului de viata.Alternativele de tratament medical/chirurgical/revascularizare vi se vor expune de catre medicul curant.
0
24-07-2008, ora 00:00
mona28
Nu este medic/terapeut
mona28
sper sa ajute pe cineva "povestea"mea...acum 6 ani am fost diagnosticata cu arteriopatie ischemica obliteranta(la varsta d 22 ani)am urmat tratamente, nu aveau niciun efect.am fost propusa pt revascularizare, dar am refuzat operatia.in timp mi s au cangrenat doua degete(pe care le am si pierdut)fapt ce ma facuse sa ma hotarasc sa mi amputez piciorul, nu mi mai dadea nimeni nicio sansa.pana in mom in care domnul doctor Margineanu(d la hofigal)m a sfatuit sa fac analiza mercurului.am facut o si mi au gasit o cant mare de mercur in organism, am urmat tratam d detoxifiere si miracol!artera s a desfundat, mi au reaparut vene la laba piciorului si gamba(erau atrofiate d cativa ani)nu mai am dureri la mers nici crampe, nici carcei...incercati si analiza aceasta s o faceti si poate.aveti norocul meu(dc poate fi numit noroc prezenta hg-ului in org, dar macar nu e incurabil, ca arteriopatia) mentionez ca n am mai urmat niciun tratam specific bolii de 3 ani.
0
27-03-2009, ora 14:43
Doru-am 26 de ani
Nu este medic/terapeut
Doru-am 26 de ani
Buna mona.Foarte interesant mesajul tau.Eu am fost diagnosticat la 24 de ani cu aceasta boala.Am urmat tratament permanent cam un an si nimic.Mentionez ca eu nu am ajuns la gangrena si mai mult de atat acum 2 luni am fost la un control la un medic cardiolog, pentru ca ma simteam foarte rau(stare de rau care pana la urma survenea din alte cauze).Aici, stupoare!Doctorul acesta mi-a spus ca diagnosticul facut in urma cu 2 ani a fost gresit si ca de fapt eu nu sufar de aceasta boala si ca trebuie sa opresc tratamentul imediat pentru ca imi face rau.Intradevar acum sufar de ulcer gastro-duodenal, dar urmez tratament de 2 luni si ma simt bine.Insa durerile de picioare nu au trecut si nu stiu ce sa mai cred.Noaptea trecuta m-am trezit din somn cu un carcel foarte puternic la gamba stanga.As vrea, te rog mona, sa-mi spui cum ai fost tu diagnosticata cu aceasta boala si daca cumva stii care au fost cauzele intoxicarii tale cu mercur? A fost o pura intamplare, sau ai fost supusa unor conditii de mediu neprielnice?Eu in acest moment am programare pentru un examen Doppler total, care sper eu sa lamureasca definitiv problema mea.Cred ca se face cam greu aceasta ecografie in orasul in care locuiesc(Braila) pentru ca am solicitat acest lucru acum 2 luni si programarea este pentru data de 5 mai.Mentionez ca toate analizele mele au iesit foarte bune(si am facut foarte multe in ultimul timp), insa pe aceasta a mercurului nu am facut-o.Imi pare foarte rau pentru degetelele tale mona, dar ma bucur ca ai fost puternica si ai putut sa treci peste acest moment extrem de neplacut.Multumesc mult si iti doresc multa sanatate!
0
06-04-2009, ora 01:07
mona28
Nu este medic/terapeut
mona28
pai doru...te poti duce la un laborator de toxicologie si ceri sa ti faca analiza mercurului.si asa vei afla daca esti intoxicat.mie mi a spus prima data un medic fara sa fac analiza asta, a dedus din restul analizelor.ajunsesem la dansul cand chiar nu mai credeam ca ma voi face bine si ma simteam in ultimul hal.(la hofigal)apoi am facut controlul la o doamna doctor Gavanescu si mi s a confirmat. daca vor constata ca ai asa ceva.cu un tratament de detoxifiere, vei scapa(apropos, si eu facusem ulcer duodenal de la tratamente, dar m am vindecat.si la fel ca si la tine, analizele mele erau mereu foarte bune, cu toate ca mie mi se macinau degetele de la cangrena) iti las id-ul meu, si cnd ma vei contacta, iti voi spune pe unde am fost eu si ce am facut sa ma vindec, si sper sa reusesti si tu. mona.neculai
0
10-06-2010, ora 01:54
tibby49
Nu este medic/terapeut
tibby49
Buna ziua. Nu stiu ce se intampla cu mine. E foarte ciudat.
Ma scol noaptea cu mancarimi in palme si mai nou si pe corp, mi se umfla buzele, ochii, fatza, intreg corpul, apoi isi revine, la electropunctor mi s-a spus ca am 77% mercur in organism.
Dar oare ce mai am si altceva caci mancarimile astea de la ce sunt? Ma mananca inauntrul degetelor si palmelor. Nu iese nimic pe piele. Si la buze la fel. Si am ameteli si stari de voma. Si ma simt foarte aiurea, de parca as avea o infectie in mine sau nu stiu cum s-o denumesc: o boala ceva.
Unde se poate face analiza depistarii mercurului in sange si urina?
Doctorita de familie nu stie asa ca nici o sansa sa primesc bilet de trimitere.
Va rog ajutati-ma
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arterita - explicații, tipuri de arterite și caracteristici
  •