Arsura solara grava?

29-07-2020
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
buna ziua, sotul meu a stat la plaja, mai mult in apa, timp de vreo 3 ore, de la 11 la 14 dupa amiaza..erau vreo 35⁰C...s a ales cu arsura grava zic eu, pe spate, umeri si partea superioara a pieptului.
Are 2 zile jumate de atunci si a inceput sa supureze, sa faca besici mici si foarte multe peste tot. pe spate mai putin dar pe umeri si piept foarte urat arata.
L am dat cu iaurt, creme de iritatii pt bebelusi..degeaba. Am incercat si noi ce am stiut dar parca pielea inca 'fierbe' dedesubt. Pielea e rosu inchis la culoare, in unlee locuri pare vinetie.
Spuneti ne va rog cu ce sa il dau? durerile sunt mari, usturimile greu de suportat si cred ca e abia inceputul. nu poate dormi decat pe burta si se tot trezeste de la durere.
nu putem merge la.medic momentan(suntem intr o țara straina si nu avem medic), nsa va rog sa ne dati un sfat.
sunt arsuri mai grave..am vazut si arsuri mai grave ca a lui insa nici a lui nu pare ok. Avem nevoie sa se vindece rapid pt ca va incepe serviciul si e cam..imposibil de purtat tricou. Febra nu a avut pana acum..amețeala usoara a avut ca simptom.. probabil deshidratare..
dati ne va rog niste sfaturi pt vindecarea pielii.
Va multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Un bronz pregătitor înainte de vacanță te protejează de arsurile solare
  • Monitorizarea expunerii la soare cu ajutorul unui senzor pe suport de hârtie
  • Factori de risc în arsurile solare
  • Cum tratez arsurile solare?
  • Cum tratăm corect arsurile solare în funcție de gravitate
  • Produse pe care le folosit zilnic și care pot amplifica arsurile solare
  • Deteriorarea ARN-ului joacă un rol esențial în reacția la arsuri solare
  •