Apo-fluconazole la copii

29-03-2013
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Buna ziua.
Baiatul meu 2 ani la rind a facut rinosinusita cu otita catarala. Acum are 12 zile de cind nu-i trece rinita, se infunda nasul si are mucozitati viscoase care nu ies inafara.
La inceputul bolii am fost la ORL si i-a prescris Rinostop cite 1 lingurita de 3 ori pe zi; Sinupret; picaturi compuse cu Hidrocortison+Dioxidin+Naftizina; si spalaturi cu solutie fizilogica, dar nu a ajutat.
La 10 zile am fost trimisi la alt medic ORL (pentru ca primul la care am fost era pe foaie de boala), si dupa ce l-a examinat mi-a spus ca are adenoizi si daca dupa tratament nu se schimba nimic va trebui operat si mi-a spus ca trebuie operat in clinica particulara si ca operatia va fi foarte scumpa. Eu insa ma asteptam sa ma trimita sa fac radiografie sa verificam daca nu are iarasi rinosinusita.
Tratamentul care ni l-a prescris este:
1) Apo-fluconazole 100mg cite 1/4 pastila 1 data pe zi timp de 10 zile
2) Diazolini 1 pastila de 2 ori pe zi
3) protargol cite 2 picaturi de 3 ori pe zi
4) Linex cite 1 capsula de 2 ori pe zi timp de 14 zile

Nustiu ce sa cred insa in privinta adenoizilor, deoarece in noiembrie anul trecut cind avea rinosinusita am intrebat medicul daca nu i-au crescut adenoizii si mi-a zis ca nu are adenoizi si medicul la care am fost cu o saptamina in urma tot mi-a zis ca nu are adenoizi.
1) Puteau sa gresesca oare 2 medici in privinta adenoizilor?

Si inca Apo-fluconazole se da in cazul candidei cavitatii bucale.
2) Poate fi depistata candida cavitatii bucale fara nici o analiza doar prin examinarea vizuala?
3) Sfatuiti-ma va rog ce sa fac sa-i dau sa primeasca Apo-fluconazole sau nu?

Mersi mult.
2 comentarii
0
29-03-2013, ora 19:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. da se poate constata o micoza si fara analiza, numai pe simptomele clinice
dara daca cititi atent ce am mai postat pe forum.. o sa intelegeti ca micoza nu este o boala aparte, ci doar un indicator a imunitatii slabe a organismului
un organism sanatos.. sinugur scapa de micoza.. fara preparate antifungice
2 TOTI.. copii au POLIPI ( vegetatii adenoide) se nasc cu ei.. cres in volum la raceala.. se micsoreaza in volum cand sunt corect tratati si dispar de la sine dupa varsta de 7-11 ani
asa ca nu e cazul acum de operatie..
3 nu pot sa dau nici un sfat concret pana nu vad copilul
numai medicul care face consultul stie ce a prescris si pentru ce
4 cititi tot ce sa recomandat pe forum la acest subiect si o sa va ajute sa intelegeti ce tratamente locale ajuta in acest caz
0
30-03-2013, ora 08:52
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Mersi mult.
Dar cu un tratament homeopat as putea intari imunitatea si reduce numarul imbolnavirilor.
Adaugă un comentariu / răspuns