Antitg pozitiv, TG nedetectabila, pacient atiroidian
Buna seara
In 2017 am avut tiroidectomie totală ca urmare a unui carcinom tiroidian cu arii warthin-like si metastaze ganglionare. pT3N1b-G1LV1Pn1R1. Am avut o doza de iod radioactiv. TG nu a fost niciodată detectabila in cazul meu. Antitg au fost in scădere dupa iodul radioactiv (de la 420 la 32, cu valoarea de referință <115). Din 2020 s-a schimbat kitul de la synevo si valoarea de referință este <4.11. După această schimbare a kitului valorile antitg fluctueaza dar sunt mai mari decat limita de 4.11. TG in continuare nu este detectabila. Anticorpii sunt măriți atat cu tratament euthyrox (tsh 0.01) cat si fara tratament (tsh 79). Mentionez ca am si ciroza biliara primitivă si spondilartrita bilaterala (tratament cu ursofalk, vit D, corlentor, vesseldue, alasod, normix, controloc, ketonal, doreta si xanax la nevoie).
Va rog frumos să îmi spuneți care ar putea fi motivele acestor valori marite ale anticorpilor antitg.
Va mulțumesc frumos!
In 2017 am avut tiroidectomie totală ca urmare a unui carcinom tiroidian cu arii warthin-like si metastaze ganglionare. pT3N1b-G1LV1Pn1R1. Am avut o doza de iod radioactiv. TG nu a fost niciodată detectabila in cazul meu. Antitg au fost in scădere dupa iodul radioactiv (de la 420 la 32, cu valoarea de referință <115). Din 2020 s-a schimbat kitul de la synevo si valoarea de referință este <4.11. După această schimbare a kitului valorile antitg fluctueaza dar sunt mai mari decat limita de 4.11. TG in continuare nu este detectabila. Anticorpii sunt măriți atat cu tratament euthyrox (tsh 0.01) cat si fara tratament (tsh 79). Mentionez ca am si ciroza biliara primitivă si spondilartrita bilaterala (tratament cu ursofalk, vit D, corlentor, vesseldue, alasod, normix, controloc, ketonal, doreta si xanax la nevoie).
Va rog frumos să îmi spuneți care ar putea fi motivele acestor valori marite ale anticorpilor antitg.
Va mulțumesc frumos!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ma simt rau dupa operatie
- 0ce riscuri pot exista in cazul unei operatii de tiroidectomie?
- 2tiroidectomie totala
- 3Tireoglobulina
- 1tiroidectomie totala
- 2dupa tiroidectimie...extirpare totala al tiroidei raguseala
- 4Tiroidectomie gusa polinodulara...oare este cancer?
- 0Dupa tiroidectimie TSH 0, 313
- 1hipocalcemie dupa operatie tiroida
- 3Cer parerea unui medic endocrinolog in vederea unei tiroidectomii totale!
- 12Dupa tiroidectomie totala
- 0extirparea totala a tiroidei
- 0Intrebare - menstruatia dupa tiroidectomie
- 1Tiroidectomie
- 2Voce ragusita dupa operatie de tiroida totala
- 0Recomandare chirurgi pentru tiroidectomie totala
- 0Tiroidectomie, calciu 600mg
- 0Valoare TSH
Mai multe informații despre: Tiroidectomia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: