antibiograma
de 25 de ani ma confrunt cu eruptia anuala a unui furung, de fiecare data in acelasi loc. de jumatate de an acest furung erupe aproape permanent.am folosit diferite antibiotice, oxacilina, doxicilina, dar si unguente, ihtiol, fucidin, dermovat..in urma unei otite cu complicatii, am facut sindrom vestibular. rezultatul antibiogramei a fost infectie cu stafilococul auriu, tratamentul fiind cu ciplofloxacina.in urma acestui tratament pt ureche, am remarcat disparitia timp de un an jumate a furungului. de curand am expus situatia medicului de familie care mi-a spus sa ma adresez unui laborator, sa cumpar o eprubeta pt exudat pt ca e sterila, sa recoltez si sa ma adresez laboratorului contracost.nu stiu daca asa e corect, nu stiu daca aceasta analiza nu putea fi facuta gratuit, si nu stiu nici costul. va rog sa ma ajutati cu un raspuns. multumesc. M. Ionita, 44 ani.
1 comentarii
Doamna Ionita, buna seara. Secretia otica nu se poate prescrie de catre medicul de familie, deci nu cred ca este gratuita. Medicul de familie v-a indrumat in directia buna, nu a facut nimic cu rea-vointa. Cea mai buna solutie este sa mergeti la un laborator pentru a va recolta aceasta secretie. Costul nu este unul foarte mare, pentru sanatatea noastra nu trebuie sa ne preocupe costul ci rezolvarea problemei cu succes. Puteti accesa de pe internet lista de servicii si tarife a oricarui laborator medical privat si va ve-ti lamuri de cati bani trebuie sa dispuneti pentru aceasta analiza. Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: antibiograma
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: