Analize de sange pt hormoni tiroidieni
Mi-am facut analize de sange pt hormoni tiroidieni tsh-3, 58QUI/ML iar ft4-1, 6ng/dl aici se mentioneaza Aparat IMMULITE Tehnica Chemiluminescenta.Intrebarea mea este daca sa imi fac probleme pt rezultatul tsh deoarece mama mea este o hipertiroidiana operata de Basedow.Va multumesc
6 comentarii
Valorile analizelor sunt in limite normale. Nu aveti de ce sa va faceti griji in momentul de fata, cu conditia sa nu prezentati simptome legate de o disfunctie tiroidiana.
Inca nu se cunosc exact mecanismele ce intervin in declansarea bolii Basedow, insa printre factorii de risc se pot mentiona: stresul, agenti infectiosi, terapia cu litiu, radioterapia regiunii cervicale, fumatul (factori de mediu) precum si ereditatea si originea etnica (factori endogeni).
In boala Basedow ce evolueaza cu hiperfunctia tiroidei apare o scadere a TSH, iar la dumneavoastra nu este scazut. Nu cred ca e cazul sa va speriati, daca mama sufera de aceasta boala nu inseamna ca o veti mosteni si dumneavoastra.
Ramane doar sa fiti atenta la eventuale simptome si atunci sa le investigati, in rest puteti sta linistita.
PS. Scuze pentru intarziere!
Numai bine!
Inca nu se cunosc exact mecanismele ce intervin in declansarea bolii Basedow, insa printre factorii de risc se pot mentiona: stresul, agenti infectiosi, terapia cu litiu, radioterapia regiunii cervicale, fumatul (factori de mediu) precum si ereditatea si originea etnica (factori endogeni).
In boala Basedow ce evolueaza cu hiperfunctia tiroidei apare o scadere a TSH, iar la dumneavoastra nu este scazut. Nu cred ca e cazul sa va speriati, daca mama sufera de aceasta boala nu inseamna ca o veti mosteni si dumneavoastra.
Ramane doar sa fiti atenta la eventuale simptome si atunci sa le investigati, in rest puteti sta linistita.
PS. Scuze pentru intarziere!
Numai bine!
d.na DOCTOR, va rog ajutati-ma cu interpretarea acestui examen morfologic:MIHAI OLGA;55 ANI; PRODUS EXAMINAT:UTER+ANEXE EX.MACRO:Piesa de histerotomie cu L=6cm, col cu hiperemie periorificiala.Corp cu grosime perete 1cm;in cavitate mucoasa cu aspect mamelonat.Anexa dr.-chistica.Anexa stg-cu dimetrul de4/3cm;la sectionare continut cremos de culoare galben-verzuie. EX MICRO:EXOENDOCOL DR.-Proces inflamator cronic ulcerativ. EXOENDOCOL STG-Idem. ISTM-Idem. CORP-Ffibroleiomiomatoza difuza, endometrita ulcerativa. CORP-Idem CORP-idem. ANEXA DR -Infiltratie carcinomatoasa. ANEXA STG.-Idem, cu zone de necroza. GANGLIONII ILIACI SI OBTURATORI DR.-3ggl cu scleroza difuza si degenerescenta grasa. GANGLIONII ILIACI SI OBTURATORI STG.-4ggl cu acelasi tip de leziuni. CONCLUZII:Proces inflamator cronic ulcerativ cervico-uterin+infiltratie carcinomatoasa ovariana bilaterala. M codifica conform biopsiei. Total ganglioni-examinati =7; invadati =0 ypTNM-ypT3a ; ypNo; ypMx FIGO III A
VA ROG, Ce inseamna marcari tumorali CA 125? . Va multumesc mult, poate mai inteleg si altii ce inseamna sa fii OM si sa ajuti o fiinta, cu o simpla explicatie, pentru a-si da seama ce se intimpla cu EA. . MULTUMESC
Buna ziua,
Din examenul histopatologic de mai sus reiese faptul ca uterul era fibromatos adica prezenta formatiuni tumorale de natura benigna, insa ovarele au fost afectate din pacate de un proces malign. Ceea ce este imbucurator ca sa spunem asa in situatia de fata este faptul ca nu sunt afectati ganglionii limfatici, acestia fiind o cale de raspandire a celulelor tumorale in organele invecinate...
Acum, dupa operatie, va trebui sa luati legatura cu un medic oncolog pentru a stabili conduita terapeutica. Va face cateva sedinte de chimioterapie.
CA-125 este un marker tumoral (o analiza de sange) ce creste de obicei in cancerele ovariene. Este o analiza ce va fi urmarita in timpul tratamentului pentru a stabili eficienta acestuia - daca valoarea scade sub tratament, inseamna ca acesta este eficient.
Ceea ce este foarte important in momentul de fata este sa o sustineti moral, e important sa ai incredere ca totul va fi bine in final, mai ales ca ce a fost rau s-a scos iar tratamentul va ajuta la distrugerea eventualelor celule tumorale ramase.
Asadar, mult curaj, sanatate si sa auzim de bine!
Din examenul histopatologic de mai sus reiese faptul ca uterul era fibromatos adica prezenta formatiuni tumorale de natura benigna, insa ovarele au fost afectate din pacate de un proces malign. Ceea ce este imbucurator ca sa spunem asa in situatia de fata este faptul ca nu sunt afectati ganglionii limfatici, acestia fiind o cale de raspandire a celulelor tumorale in organele invecinate...
Acum, dupa operatie, va trebui sa luati legatura cu un medic oncolog pentru a stabili conduita terapeutica. Va face cateva sedinte de chimioterapie.
CA-125 este un marker tumoral (o analiza de sange) ce creste de obicei in cancerele ovariene. Este o analiza ce va fi urmarita in timpul tratamentului pentru a stabili eficienta acestuia - daca valoarea scade sub tratament, inseamna ca acesta este eficient.
Ceea ce este foarte important in momentul de fata este sa o sustineti moral, e important sa ai incredere ca totul va fi bine in final, mai ales ca ce a fost rau s-a scos iar tratamentul va ajuta la distrugerea eventualelor celule tumorale ramase.
Asadar, mult curaj, sanatate si sa auzim de bine!
Stimata DOAMNA, DOCTOR sarutari de miini si mii de multumiri pentru amabilitate ! Distanta Buc.-Iasi, nu-mi permite sa ma ridic la inaltimea gestului dumneavoastra si cu siguranta un mare buchet de trandafiri de un rosu-cardinal, ar fi prea putin pentru o asemenea fapta; multumesc inca o data, cu regretul ca sint prea putini, OAMENI de OMENIE ! Cu respect, . Laurentiu Mihai .
Buna ziua,
Am 20 de ani
va rog frumos sa ma autati cu un raspuns la rezultatul analizelor : Eozinofile 6, 10% si trombocitocrit 0, 18%, restul analizelor sunt in limite normale.
Ma doare abdomenul, capul si imi amortesc mainile si picioarele.Am fost la medicul internist si am primit urmatorul tratament Duspatalin 200mg si Ibutin 300mg. As dori sa stiu parea dumneavoastra in legatura cu rezultatul acestor analize si ce credeti despre tratament.
Va multumesc din suflet, Corina
Am 20 de ani
va rog frumos sa ma autati cu un raspuns la rezultatul analizelor : Eozinofile 6, 10% si trombocitocrit 0, 18%, restul analizelor sunt in limite normale.
Ma doare abdomenul, capul si imi amortesc mainile si picioarele.Am fost la medicul internist si am primit urmatorul tratament Duspatalin 200mg si Ibutin 300mg. As dori sa stiu parea dumneavoastra in legatura cu rezultatul acestor analize si ce credeti despre tratament.
Va multumesc din suflet, Corina
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2boli ale glandei tiroidiene
- 3Boli ale glandei tiroide
- 3Sunt disperata! Va rog frumos, salvati-ma!
- 2tiroida
- 4Analiza glanda tiroida
- 3probleme cu tiroida?
- 3analize medicale.. glanda tiroida
- 3tiroidita
- 3glanda tiroida
- 0Tiroida interpretare rezultate
- 3probleme cu tiroida
- 4glanda, tiroidita cronica autuimuna
- 0TIROIDA
- 2luare in greutate dupa operatie tiroida
- 2nodul tiroida