Amoniac peste limita normala

14-12-2022
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Un test genetic mi-a indicat niste potentiale probleme pe amoniac si am zis sa fac un test de sange sa vad daca se confirma. Din pacate da, valoarea este peste limita, adica 85, unde limita pentru varsta mea era sub 60. Totusi nu stiu exact la ce doctor sa merg deoarece simptomele pe care le am ar indica probleme la mai multe specializari: ceva probleme de memorie, urinare desa si uneori cu miros ciudat, probleme digestive de gaze si diaree etc.

As aprecia orice indrumare, nu am asigurare medicala sa discut cu un generalist.
4 comentarii
0
15-12-2022, ora 14:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Platiti 300 lei asigurarea pe o luna si mergeti la urolog, gastroenterolog, psihiatru, daca credeti ca e nevoie pentru memorie. Dar sunt suplimente pentru memorie la farmacie. Va trebuie analize pentru celelalte. E bine sa aveti asigurarea.
0
15-12-2022, ora 18:04
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Ma scuzati dar intrebarea era strict legata de valoarea la amoniac, nu de asigurarea mea medicala, care oricum ar fi scumpa si inutila,. Dealtfel orice consult prin casa de asigurari necesita programare si mi s-ar propune o data peste cateva luni probabil.

Nu am de gand sa astept cateva luni cu amoniacul 85.

Primul lucru pe care l-am gasit despre amoniac este renuntarea la proteine animale, asa ca m-am apucat sa tin post(avand in vedere ca vin si sarbatorile mi s-a parut potrivit). Deasemenea am identificat si un supliment alimentar care ar ajuta: Sodium Butyrate care costa aproximativ 40 lei.

Inca incerc sa ma dumiresc in ce directie sa merg, cred ca o sa incerc prima oara la un medic internist(neaparat la privat).
0
16-12-2022, ora 21:30
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Te duci la un medic de familie si spui problema, el te va indrua unde trebuie, medic privat, aia e. Poate chiar medicul de fam te poate ajuta, orice clinica privata are si specializarea medic de familie, sau generalist, chiar poti intreba si la telefon la clinica daca au idee ce medic se ocupa, cred ca ala de interne dupa logica mea, ficat rinichi, etc.

Uite aici mai multe informatii:

----------*

Se pare ca ficatul se ocupa de eliminarea amoniacului, deci suspectez probleme acolo.

Dar nu ai pus intrebarea unde trebuie, asta nu are treaba cu diabetul si boli metabolice, aici chiar putini raspund, daca puneai in alta parte poate erau mai multi care ar fi raspuns.

(modificat de admin)
0
18-12-2022, ora 16:18
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Buna ziua,
am programare maine la internist.

Ratiunea pentru care am postat intrebarea initiala pe forumul de boli metabolice este ca suspectez o boala ereditara metabolica si nu aveam idee despre cine se ocupa de aceste afectiuni. In acest sens va dau si un citat gasit de mine: "Cauzele hiperamoniemiei se datorează eșecului metabolismului ureei, [...] Cinci enzime participă la acest proces: carbomoilfosfat sintetază, ornitină transcarbamoilază, argininosuccinat sintetază, argininosintetază și arginază."

Astept consultul ca sa vad parerea medicului internist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: