Am o întrebare, dacă mi-ați putea răspunde v-aș rămâne recunoscător !
Acum 4 luni am suferit un șoc emoțional puternic ! Întrebarea mea este următoarea, se poate vindeca anxietatea și atacurile de panică, plus alte simptome cauzate de anxietate fără să mă îndop cu pastile de la medicul psihiatru ? Totuși am 22 de ani și am urmat două tratamente de la 2 psihiatrii însă nu pentru mult timp, deoarece mă terminau efectiv efectele adverse ale pastilelor. Mă pot vindeca fără să bag medicamentele chimice în corpul meu ? Există și o altă alternativă în afară de medicina alopată ? Există vindecare la așa ceva fără să mai existe riscul să reapară din nou ? Ce alte alternative ar mai exista ? Aștept răspunsul dumneavoastră pentru că m-ar ajuta foarte mult. Vă mulțumesc !
13 comentarii
N ficaria făcută puțin timp.nu are nici o valoare trebuie făcut tratament minim 6 luni concomitent cu psihoterapie, schimbarea stilului de viara erc.
Nu vi se prescriu medicamente doar de dragul de a da rețete ci.pentru că au și beneficii nu doar reacții adverse.
Nu vi se prescriu medicamente doar de dragul de a da rețete ci.pentru că au și beneficii nu doar reacții adverse.
Cat timp ati luat tratamentele? In circa 4 saptamani trebuiau sa va treaca efectele adverse. Asa e la inceput cu medicamentele. E ceva normal.
Le-am luat 3 săptămâni, dar mă simțeam din ce în ce mai rău, chiar foarte rău, așa că am renunțat și de aceea întreb dacă există și o altă alternativă decât pastilele chimice ? Totusi am 22 de ani
Evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență pentru a depista adevăratele cauze ale tulburării și psihoterapie. Dacă tulburarea e fază ușoară sau medie se poate rezolva și fără medicație. Dacă s-a ajuns la o formă severă(conform rezultatului evaluării) atunci ai nevoie și de medicație.
Trebuie vorbit cu medicul care a prescris medicatia pentru a vedea cauzele pentru care te-ai simtit rau cu ele. Medicul poate ajusta medicatia in asa fel incat sa iti fie mai bine cu ele. Pe langa medicatie, psihoterapia poate ajuta la identificarea cauzelor psihologice ale anxietatii, motiv pentru care eu o recomand tuturor celor care iau medicatie psihiatrica. Mergand pe ambele abordari, de multe ori imbunatatirile apar mai repede si sunt mai de durata.
I-am spus doamnei psihiatru că mă simt foarte rău de la medicamente și după ce mi-a luat 100 de lei, în 3 min, a început să țipe la mine și să spună că nu-mi schimbă tratamentul și că mărim doza tot din aceleași pastile. De aceea am pus întrebarea dacă există și o altă alternativă de a rezolva problema mea. Am avut experiențe foarte neplăcute cu doctorii, ajungând mai rău decât atunci când m-am dus la ei
Nu exista alta alternativa decat psihoterapie sau/si tratament psihiatric.
Mai exista tratamente naturiste la plafar pentru anxietate dar sunt cam slabe. Puteti sa incercati.
Mai exista tratamente naturiste la plafar pentru anxietate dar sunt cam slabe. Puteti sa incercati.
Trebuia sa-i spui sa-ti schimbe pastilele altfel nu-i platesti consultatia ! Mai incearca o saptamana tratamentul ei si daca te simti la fel de rau mergi la alt medic !
Nu mai iau tratament de vreo 2 luni și am cheltuit o groază de bani la tot felul de medici din păcate fără rezultate.
Poti incerca sa te internezi atunci !
Alternativa ar fi psihoterapia dar aia costa de 10 ori mai mult !
Alternativa ar fi psihoterapia dar aia costa de 10 ori mai mult !
Schimbați medicul psihiatru pentru o a 2 a opinie
Și astăzi am simțit o senzație de presiune, după care frică intensă, iar apoi presiunea se accentua, amețeală nu mai zic și tot felul de simptome ciudate. Dar întrebarea e că m-a luat în timp de jucam tenis de masă ? Cum se poate să apară așa din senin ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5am suferit un soc psihic?
- 2Soc emotional puternic
- 4dureri mari de cap in urma unui soc puternic emotional (negativ)
- 5Intrebare legata de psihoza
- 0Sperietură puternică !
Mai multe informații despre: socul emotional