alimentatie postoperatorie

17-06-2010
vasile.silvas
Nu este medic/terapeut
vasile.silvas
Buna ziua.Ma numesc silvas vasile, am 58 ani si am suferit o operatie la stomac unde mi s-a inlaturat o portiune din el.Am fost operat pe 04 iunie 2010 iar in prezent sunt bine, in convalescenta. Intrebare: ce dieta sau ce alimentatie pot folosi pe o perioada de 3 luni de la operatie, cand ma voi prezenta la control. Astept cat mai repede un raspuns cat mai detailat.
7 comentarii
0
19-06-2010, ora 18:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Regimul alimentar dupa astfel de operatie este individualizat si particularizat fiecarei persoane operate in functie de obiceiurile dietetice, posibilitati. Chirurgul si medicul de familie trebuie sa-ti dea aceste sfaturi. Desigur ca exista reguli general valabile.trebuie sa mananci putin, des, 5-6 mese/zi, fara graba si sa mesteci bine inainte de a inghiti.Fara legume si fructe cu coaja, seminte, fara varza, mazare, fasole castravete, ceapa, praz, rosii, ardei iute [ exclus orice este prea condimentat ], fara alcool si fara tigari.Se pot consuma carnea de pui, peste, ou fiert moale, smantana, inghetata, branza de vaci, piure de legume, supe ciorbe, salate [ cu ulei de masline ], miere de albine dimineata.Interzise alimentele prea fierbinti sau prea reci.Treptat vei trece la o alimentatie completa.Numai bine!
0
23-06-2010, ora 18:14
vasile.silvas
Nu este medic/terapeut
vasile.silvas
Referitor la raspunsul dvs.din 19.06.2010, mai adaog daca este permis consumarea urmatoarelor: mamaliga din faina de porumb;orez;lapte;masline;paste fainoase;compoturi din fructe;zahar sau indulcitor;supa de rosii;gris;cafea;conopida;cartofi;salate[de care];ficat de pasare;sare;carne de vita;paine;cas de oaie;cascaval;gem sau dulceata de casa;lapte batut sau iaurt;unt;ardei gras.
0
27-06-2010, ora 10:06
vasile.silvas
Nu este medic/terapeut
vasile.silvas
As dori un raspuns la comentariul din 23-06-2010, referitor la dieta postoperatorie.Nu vad ce continut inadegvat are.Problemele expuse sunt foarte clare.
0
02-07-2010, ora 13:51
vasile.silvas
Nu este medic/terapeut
vasile.silvas
Insist asupra unui raspuns la comentariul din 23-06-2010, pe care nu l-am primit pana in prezent.
0
04-07-2010, ora 08:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Imi cer scuze, revin rar la intrebarile mai " vechi ", verific doar doua -trei zile in urma.da, se poate trece progresiv la o alimentatie aproape normala, sunt permise si cele scrise mai sus, deja e o luna de la interventie, dar, repet, mesele sa fie mai dese si mai reduse, hrana mici prea rece nici prea fierbinte, sa fie bine preparata, usor de digerat, sa nu incarce stomacul si sa nu-l irite, carnea preponderent tocata, fara a fi incarcata cu condimente.Numai bine!
0
02-09-2010, ora 17:40
vasile.silvas
Nu este medic/terapeut
vasile.silvas
Buna ziua.Ma numesc Silvas Vasile si as dori detalii amanuntite despre medicamentul IMATINIB[GLIVEC].
0
08-09-2010, ora 20:41
gabryela700
Nu este medic/terapeut
gabryela700
Imatinib este un medicament utilizat pentru a trata anumite tipuri de cancer. În prezent este comercializat de către Novartis ca Gleevec ( SUA ) sau Glivec ( Europa / Australia / America Latină ), ca sa mesilat de sare, mesilat de imatinib ( DCI ). Este folosit în tratarea leucemie mieloidă cronică (LMC), tumori stromale gastro-intestinale (rezumate), precum şi alte tipuri de cancer.

Acesta este primul membru al unei noi clase de agenţi care acţionează în mod specific prin inhibarea o anumită enzimă care este caracteristică a unei celule canceroase special, mai degrabă decât nespecific inhibarea şi uciderea tuturor rapid divizarea celulelor.

În LMC, tirozin kinazei enzima ABL este blocat în poziţia "ON". Imatinib se leagă de site-ul de activitate tirozin kinazei, şi previne activitatea sa.

În linii mari, efectele secundare cum ar fi edem, greaţă, erupţii cutanate şi dureri musculo-scheletice sunt comune, dar uşoare.

Severă, insuficienţă cardiacă congestivă este un recunoscut efect secundar, dar mai puţin frecvente de imatinib şi şoarecii trataţi cu doze mari de spectacol imatinib daune toxice lor miocard. [10]
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: