ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

ajutor va rog! diferenta sociala conteaza?

16-08-2008
monelu
Nu este medic/terapeut
monelu
Am o relatie de putin timp, tipul e foarte atras de mine si toate par frumoase. noi ne-am intalnit de cateva ori in oras, momente in care eu eram aranjata si cocheta, am platit consumatia odata eu, odata el. totul pare ok pana acum, doar ca el nu stie f multe despre mine si nu stie nici faptul ca eu stau intr-o garsoniera f mica si modest mobilata si aranjata. stau de la inceputul studentiei acolo pt ca nu-mi permit mai mult. el este din familie buna, are o profesie, si nu cred ca banuie macar ca nu ma ridic la nivelul lui. ma simt f frustrata si tot imi caut sa ma mut, dar e mult mai scump si ar trebui sa cer banii astia de la parinti, caci mai am cateva luni bune pana o sa imi castig singura banii. cat de mult conteaza diferenta asta? mentionez ca nu poate fi vorba de iubire inca, e prea devreme. si in ziua de azi, inainte sa te indragostesti de cineva, te uiti cam ce iti ofera relatia cu persoana respectiva, beneficii etc...
6 comentarii
0
17-08-2008, ora 00:00
zuzunebunu
Nu este medic/terapeut
zuzunebunu
asta depinde de voi... daca conteaza sau nu diferentza sociala... din punctul meu de vedere nu conteaza... cel mai mult conteaza sa fie intelegere, respect in cuplu si restul vine de la sine...
0
17-08-2008, ora 00:00
tudora
Nu este medic/terapeut
tudora
consumatia ar trebui sa o plateasca el iar conditiile sociale au stranse legaturi cu interesul si lucruri de nimic pentru mine in nici un caz cu rezistenta unei relatii sau cu dragostea. IN zilele noastre primeaza foarte mult banii si interesele dar tu si el depinde ce va place sau cum va place
0
18-08-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna monelu,

cele mai importante sunt limitele de la tine din cap, in ceea ce priveste relatia cu el. Chiar daca el de obicei ar valoriza o situatie buna a partenerei, adevarul este ca tu ai putea sa-l inveti sa te placa si aprecieze intr-un alt mod decat cum aprecia el fetele pana acum.

Da, in general conteaza statutul.
Dar nu e decisiv! si e de datoria ta sa fii convinsa de asta, inaintea lui.
Altfel, el va invata DE LA TINE ca diferentele sociale CONTEAZA atat de mult incat intre voi nu poate fi nimic...

Succes,
Andrei Dumitrescu
0
18-08-2008, ora 00:00
monelu
Nu este medic/terapeut
monelu
Va multumesc pentru raspunsurile acordate. O sa tin cont de ce ai spus Andrei, probabil ca ai dreptate. Oricum aceasta e o situatie temporara, intrucat acuma o sa incep sa lucrez (mi-am terminat studiile) si am o meserie foarte buna, numai ca orice inceput e greu si dureaza pana o sa ajung sa imi castig banii ca sa schimb locuinta din studentie. Dar la nivel intelectual nu am fost niciodata mai prejos si profesia mea e chiar poate mai buna ca a lui. Atata doar ca m-a cunoscut putin prea devreme poate... sau poate nu. Sper sa ma aprecieze pe mine ca om si faptul ca am preferat sa nu imi pun parintii la cheltiueli inutile pt niste fitze de ale mele. Ai mei nu sunt asa de instariti si totusi el inca locuieste cu ai lui. Si la mine situatia ar fi fost cu totul alta daca as fi avut posibilitatea sa mai locuiesc acasa, nu ar fi fost nici o cheltuiala in plus. Nu-i asa?
Mai astept si alte pareri de la voi si va multumesc inca o data.
0
25-08-2008, ora 00:00
IulianC
Nu este medic/terapeut
IulianC
Salut
Monelu,
Daca am inteles corect, locuiesti singura, fara parinti?
atunci vreau in primul rind sa citesti inca o data aceste cuvinte "..nu stie nici faptul ca eu stau intr-o garsoniera f mica si modest mobilata si aranjata..." - el trebuie sa stie acest lucru pentru ca aceasta il poate face sa te stimeze mai mult, esti o persoana responsabila, independenta, ai grija de tine singura si de o garsoniera, esti tinara si acestea toate imi vorbesc despre aceea ca esti o persoana matura care poate cu timpul sa obtina mai multe :)
Mindrestete cu ceea ce esti si chiar si cu cele mai mici fleacuri, esti ceea ce faci :)
Parerea mea este că Nu conteaza diferenta sociala atita timp cit se valorifica individualitatea fiecaruia din cuplu, patura sociala nu reprezinta un pilon al relatiilor din cuplu, diferenta sociala poate servi doar la gasirea "nodului din papura" pentru ceartă, înjosire.
0
25-08-2008, ora 00:00
IulianC
Nu este medic/terapeut
IulianC
*injosire - mai potrivit ar fi devalorizare

Bafta si mult succes

PS. Lumea este de culoarea ochelarilo pe care ii purtam
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul