afte bucale

02-01-2009
carola
Nu este medic/terapeut
carola
am un baietel de 5 ani.Am observat ca ii apar foarte des afte bucale in gurita(pete ca si cum ar fi ars cu o tigara).Frecventeaza gradinita si am pus problema pe seama gradinitei si a colectivitatii dar am observat ca si vacante cand nu frecventeaza colectivitatea ii apar afte.acasa are lingurita lui cana lui. ii aplic glicerina boraxata si ii trece nu i se intinde pe toata limba.care ar putea fi cauza????????????????
2 comentarii
0
03-01-2009, ora 08:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Faptul ca ii apar des afte bucale, inseamna ca ceva intretine si favorizeaza aparitia lor.Am sa va enumar cateva dintre cauzele frecvente ale aparitiei acestora.In primul rand poate lua candidoza de pe maini nespalate, de pe diferite obiecte introduse in gura.Copilul trebuie mereu spalat pe maini inainte de a duce in gura ceva, voi trebuie sa fiti curati pe mana cand ii preparati sau ii dati de mancare, si nu trrebuie sa duca la gura jucarii, obiecte de pe jos.Gura uscata [sa-i dati sa bea mai mult ceai], schimbarea dintisorilor, cariile dentare, faptul ca nu a fost invatat sa se spele pe dinti, carenta de vitamine, anemiile, pot produce aceste stomatite.Tratamentele frecvente cu antibiotice, imunitatea scazuta, sunt si acestea cauze de luat in seama.Cumpara-i de la farmacie siropuri cu vitamine, fier si calciu si da-i cam de trei ori pe an, invata-l sa manance de toate, inclusiv fructe si legume.Nu uitati ca igiena gurii e foarte importanta.Numai bine!
0
03-01-2010, ora 02:48
danutza I
Nu este medic/terapeut
danutza I
buna seara!am si eu o problema si imi doresc enorm sa ma puteti ajuta.
aqm cateva zile am suferit un accident cu mijlocul de transport in comun si m am lovit cu gura de scaunul din fata mea.la inceput m a durut pentru k s a zdrobit buza p interior si gingia dar cred k rana s a transformat intr o afta kre ustura enorm de tare knd misc buzele si mananc.as dori sa imi spuneti cu c as putea sa dau sa imi treaca usturimea...am folosit ceai de musetel si bicarbonat q apa calduta dar presupun k acestea doar grabesc vindecarea pt k nu au niciun efect pt usturime. astept raspuns, va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul