Adenom pleomorf pe glanda parotida
Buna ziua!
In urma unei ecografii de părți moi am aflat ca am un adenom pleomorf pe glanda parotidă stânga in zona superficiala, de 15mm-13mm. Mi sa recomandat sa fac un CT cu substanța de contrast. Pare ca e in creștere, la distanță de 6 zile a crescut 4 mm-2mm, având la CT19mm-15mm. Mi sa spus ca e slab vascularizata și e benign. Se poate constata in urma CT-ului natura tumorii?
Dr chirurg mi-a spus ca am 2 variante, ori îl operez ori îl las acolo.
In continuare as dori păreri dacă e mai bine sa fie operat acum sau sa îl las acolo? De asemenea as vrea avea nevoie de recomandări de dr maxilo-facial/ORL in Cluj, nu știu care este defapt in măsura sa se ocupe de aceasta parte.
In urma unei ecografii de părți moi am aflat ca am un adenom pleomorf pe glanda parotidă stânga in zona superficiala, de 15mm-13mm. Mi sa recomandat sa fac un CT cu substanța de contrast. Pare ca e in creștere, la distanță de 6 zile a crescut 4 mm-2mm, având la CT19mm-15mm. Mi sa spus ca e slab vascularizata și e benign. Se poate constata in urma CT-ului natura tumorii?
Dr chirurg mi-a spus ca am 2 variante, ori îl operez ori îl las acolo.
In continuare as dori păreri dacă e mai bine sa fie operat acum sau sa îl las acolo? De asemenea as vrea avea nevoie de recomandări de dr maxilo-facial/ORL in Cluj, nu știu care este defapt in măsura sa se ocupe de aceasta parte.
3 comentarii
Nu se poate constata la CT natura tumorii, decit numai prin biopsie. Nu exista alta metoda decit operatie, cu cit e mai repede cu atit e mai bine.
Salut
Si eu ma confrunt cu acelasi diagnostic. Tot din cluj.
La ce doctori ai fost? Ce te-ai decis cu operatia?
Si eu ma confrunt cu acelasi diagnostic. Tot din cluj.
La ce doctori ai fost? Ce te-ai decis cu operatia?
Am fost la dr. Dinu Cristian la clinica maxilo faciala. Urmează sa ma opereze in 27 Februarie. Daca vreti sa discutam puteți sa imi scrieți la nr 0752863023
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Tumorile parotidei glandele parotide
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: