Diaree permanenta

02-04-2020
Miruna
Nu este medic/terapeut
Miruna
Buna seara,

Sotu meu se confrunta cu diaree deja cronica din anul 2018, atunci episoadele erau rare, de obicei cand manca in oras, inclusiv fast food, apoi la prajeli si condimente de genul celor de la plic, care se folosesc la gatirea carnii de pui, porc. La inceputul lui 2019 si-a facut analize de sange, coproparzitologice si colonoscopia la care s-au evidentiat polipi mici sesili de 0.3-1.5mm, cele coproparazitologice erau bune. Doctorul i-a spus ca polipii nu sunt maligni si i-a dat tratament cu antibiotice si probiotice, antidiareice si repetarea colonoscopiei peste 3 ani.
Diareea a disparut, dar la putin timp dupa tratament a reaparut. Diagnosticul a fost de colon irirabil. Totodata a si slabit cred ca vreo 7 kg. A fost iar la medic si i-a prescris Tasectan, Zir fos si cam atat. Nu si-a schimbat dieta: bea zilnic 2-3 cani de cafea, mananca porc destul de mult, pui, unt, mezeluri. Mult timp a mancat carne de porc si mezeluri, branza grasa, prajeli. Nu mananca ciorbe sau supe decat extrem de rar si nici legume sau fructe. Dieta lui a fost saraca in legume si fructe ani de zile.
In prezent pe langa probiotice ia si Loperamid, zilnic, pentru ca acum indiferent ce mananca face diaree.A facut si calprotectina si reactia la gluten care au iesit bune.
Ar trebui sa mearga la un nutritionist care sa ii stabileasca o dieta sau sa mearga din nou la medicul care i-a facut colonosopia?
Va multumesc pentru raspuns!
4 comentarii
0
02-04-2020, ora 08:31
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Daca nu s-au implinit cei 3 ani pentru repetarea colonoscopiei, ar trebui sa mearga la nutritionist, mai ales ca nu tine regim alimentar.
0
03-04-2020, ora 21:07
Miruna
Nu este medic/terapeut
Miruna
Va multumesc.
3
07-04-2020, ora 19:57
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Bună seara!

Miruna,

Pe lângă regimul alimentar, soțul tău ar trebui să își curețe intestinul de biofilm intestinal și să își restabilească echilibrul la nivel de microbiom intestinal prin administrarea unor probiotice puternice sub formă de spori.
Intestinele reprezintă spațiul în care hrana este digerată și, apoi, prin care deșeurile toxice sunt eliminate din corp. Este inevitabil ca în decursul atâtor ani, pe pereții intestinali să nu se acumuleze, în urma diverselor procese, o cantitate mai mică sau mai mare de mizerii. Îți poți imagina câte deșeuri trec prin intestinul gros într-un an? Dar în 10?! Dar în decenii?!... În funcție de anumiți factori genetici, epigenetici și de mediu, de stilul de viață și de natura alimentației, „o persoană obișnuită acumulează în intestine, de-a lungul anilor, între 2, 5 și 11 kg de reziduuri metabolice”, afirmă pe bună dreptate medicul american Norman Walker. Acestea reprezintă resturi parțial digerate în stare de putrefacție, paraziți, bacterii, medicamente, pesticide, reziduuri metabolice, endotoxine, substanțe chimice sintetice etc. De-a lungul anilor, în colonul nostru se poate forma o adevărată groapă de gunoi - altfel nu poate fi numită - care, cu multă silențiozitate și discreție, ne intoxică sângele și celelalte organe, clipă de clipă, timp în care devenim tot mai bolnavi, tot mai obosiți, tot mai frustrați, tot mai dezechilibrați emoțional, cu un microbiom intestinal tot mai sărac și mai disfuncțional.
O cură de trei zile cu protocolul de curățare Vitamunda ColonHyperDetox l-ar putea ajuta foarte mult. Mai multe detalii despre produs poți afla sunând la numărul de telefon 0754.045.411, la cei de la Hypernatura.com. Mai jos îți las un link, accesează-l, dacă vrei, și citește.
https://www.romedic.ro/forum/vitamunda-colonhyperdetox-un-produs-pentru-curatare-intestinala-care-mi-a-schimbat-viata-118105
În altă ordine de idei, pentru echilibrarea microbiomului, trebuie să știi că MegaSporeBiotic este deosebit de eficient în cazuri de diaree. Este un probiotic special pe bază de spori de bacili. Mai multe detalii despre acest probiotic poți afla sunând la numărul de telefon 0745.636.160, la cei de la megaspore.ro Fă efortul și citește despre ce ți-am spus, informația îți dă putere. Mie curățarea intestinală mi-a schimbat viața, dar, este adevărat, am făcut și sacrificii la nivel de regim alimentar. Nu merge la infinit să bagi în tine ca într-un tomberon și să ai pretenția să fii sănătos, să nu te îmbolnăvești. Fast-food-ul este o plagă pentru intestine!

Mult succes și multă sănătate.
Toate cele bune,
Mr. Nick
3
07-04-2020, ora 20:08
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Post Scriptum: Mai jos îți las niște informații prețioase despre sindromul de intestin/colon iritabil:
''...sindromul colonului iritabil a devenit, în prezent, una dintre cele mai comune tulburări gastrointestinale funcționale, rata de afectare la nivel mondial fiind cuprinsă între 5% și 15%. Studii statistice arată că peste 40 de milioane de oameni sunt afectați la nivel mondial și prezintă simptomatologie variabilă, de la moderată la severă. Cel mai frecvent întâlnite simptome includ: durerile abdominale, senzația de balonare, diaree și/sau constipație. Un studiu recent, realizat în România, folosind criteriile Roma III, a arătat că 2 din 10 pacienți sunt afectați de această tulburare funcțională. Din păcate numărul real al pacienților poate fi chiar mai mare din cauza faptului că această afecțiune este de multe ori subdiagnosticată.
Din păcate nu există teste sau analize clare prin care medicul să poată pune diagnosticul de sindrom al colonului iritabil. Gastroenterologul poate face analize care să elimine alte afecțiuni și să analizeze starea și simptomele acuzate de pacient urmărind Criteriile Roma. De regulă, sindromul colonului iritabil este însoțit de următoarele simptome:
alternanța episoadelor de diaree și constipație; durerea abdominală care dispare prin defecație; senzația de balonare, gaze; senzația de defecație incompletă; nevoie imperioasă, urgentă de defecație; greață, oboseală.
Cauzele sindromului de colon iritabil n-au fost încă stabilite, însă factori precum alimentația, toxinele blocate la nivel intestinal, stresul, sedentarismul și dereglarile hormonale pot agrava simptomele afecțiunii.
1. Alimentația. Implicarea anumitor alimente în sindromul colonului iritabil este încă intens studiată, însă unele dintre ele au fost deja asociate cu agravarea afecțiunii. Alimente precum ciocolata cu un conținut crescut de zahăr, dulciuri ultra-procesate, grăsimi hidrogenate, fasole, varză, conopidă, broccoli, lapte, bauturi carbogazoase, produse bogate în gluten (pâine, produse de panificație), pot duce la apariția și agravarea simptomelor sindromului de colon iritabil. O analiză minuțioasă a dietei zilnice și identificarea alimentelor care provoacă o sensibilitate la nivelul colonului, poate fi un pas important spre înlăturarea cauzelor ce întrețin această problemă.
2. Toxinele intesinale. O persoană obişnuită acumulează în intestine, de-a lungul anilor, între 2, 5 şi 11 kg de reziduuri metabolice. Alimentația modernă determină, în timp, infestarea pereților intestinali cu deșeuri toxice: multiple resturi de alimente parțial digerate și în stare de descompunere (putrefacţie), bacterii parazite, resturi de medicamente şi alte substanţe toxice. Un program de detoxifiere precum Vitamunda ColonHyperDetox curăță profund mediul intestinal, declanșând eliminarea completă a deșeurilor rămase lipite de pereții intestinali de-a lungul vieții, în special la persoanele cu predispoziție la constipație.
3. Sedentarismul. Buna funcționare a tractului digestiv este strâns legată de exercițiile fizice. De regulă, persoanele care nu fac mișcare sau cele care suferă de obezitate sunt mai predispuse către dezvoltarea acestei afecțiuni.
4. Stresul. Aparatul digestiv dispune de propriul sistem nervos, numit sistemul nervos enteric. Multe dintre persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil au observat că simptomele se accentuează în perioadele de stres intens, spre finalul unei săptămâni încărcate sau odată cu schimbarea locului de muncă. Specialiștii subliniază faptul că stresul și anxietatea pot face organismul mai sensibil la simptomele sindromului de colon iritabil.
5. Fluctuațiile hormonale. În cazul femeilor, sindromul colonului iritabil se acutizează în special înainte de menstruație. În partea a doua a ciclului menstrual, nivelul estrogenului este mai scăzut în timp ce progesteronul este relativ mare. Progesteronul este un hormon cunoscut și pentru capacitatea de reducere a motilității intestinale. Din această cauză balonarea, constipatia și crampele abdominale se intensifică la multe femei aflate în perioada premenstruală.
6. Abuzul de substanțe medicamentoase. Antibioticele și antiacidele se numără printre medicamentele care afectează flora intestinală. Utilizarea laxativelor pentru perioade îndelungate slăbește mușchii peretelui intestinal, reducandu-le capacitatea de funcționare. Astfel, intestinul își reduce activitatea pentru că munca sa este efectuată de laxative.
Când se adună cantități mari de toxine și deșeuri la nivel intestinal, acestea dereglează întregul metabolism, provoacă luarea în greutate și pot chiar determina declanșarea unui număr mare de afecțiuni cronice deosebit de grave ''. Autor: Silviu Stănculeț, redactor hypernatura și terapeut Bowen. Surse bibliografice: AllThatsInteresting.com, Hindustantimes.com, MedicHub.ro, FoxNews.com, Hypernatura.com.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: diareea cronica

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea cronică
  •