Durere dinte fara infectie

06-03-2016
Vladica
Nu este medic/terapeut
Vladica
Buna seara.
Am o problema care se repeta si nu gasesc o solutie. Acum, mi s-a tocit smaltul la unul din dintii din fata (cu care musc) si ma doare la atingere, la cald, la rece, la aer rece, mereu. Mi s-a mai intimplat sa mi se macine dintii, maselele, fara sa am carii sau infectii. Marea problema este ca daca se pileste un dinte pentru a fi imbracat, se macina rapid si l-am pierdut.
Nu s-au gasit noi metode de protejare a danturii fara a-i afecta pe cei din vecinatate?
Asteptind o veste buna, va multumesc.
4 comentarii
0
06-03-2016, ora 20:52
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
Abrazarea (tocirea) severa a dintilor poate intr-adevar uneori sa determine sensibilitate dentara. In functie de gradul de abrazare, dintele poate fi reconstituit prin obturatii (plombe) sau acoperit cu coroane de acoperire ce il protejeaza.
Problema principala este insa tratarea cauzei nu doar a efectului. Adica degeaba dintii sunt obturati sau imbracati cu coroane daca nu se gaseste si nu se inlatura cauza abrazarii lor. Fortele aplicate asupra smaltului, ce l-au deteriorat, pot deteriora si o plomba sau o coroana. Cauzele ce pot determina abrazarea severa a dintilor sunt: bruxismul (obiceiul vicios de a freca sau inclesta dintii), anomalii dento maxilare, pierderi dentare ce duc la modificarea ocluziei (muscaturii) etc etc
Cazul dumneavoastra trebuie deci analizat si diagnosticat corect si complet de catre un medic dentist bun cunoscator de protetica si ocluzologie ( ramura stomatologiei ce analizeaza muscatura, ca sa ma exprim mai neacademic). Tratarea unei probleme punctuale, adica a cate unuia din dintii care va dor din cand in cand nu va da rezultate bune pe termen lung.
0
07-03-2016, ora 08:19
Vladica
Nu este medic/terapeut
Vladica
Una din marile mele probleme dentare, este tocmai aceea ca nu ii pot imbraca in coroane. Daca pilesc dintele, acela e pierdut. Din acest motiv, da, am masele lipsa. Eu intrebam de alte metode, neinvazive.
0
20-03-2016, ora 00:21
camy30
Nu este medic/terapeut
camy30
Buna ziua ...am si o intrebare la dvs..saptamana trecuta sambata am avut extractie de masea a doua de jos partea dreapta, de atunci am avut dureri intruna si locul pe ici pe colo este alb, am crezut ca este infectie m-a intors dupa 3 zile iar la medicul dentist a zis ca nu am nimic este normal, ieri am simtit ca un os acolo m-am reintors la dr..m-a vazut alt dr la aceea clinica mi-a extras osul iar in dimineata aceasta am simtit iar si pe o parte si pe alta alte oase..am fost iar de dimineata si ni-a facut o radiografie la care mi-a zis ca resturi din masea nu sunt si ca am niste oase care sunt normale dupa o extractie si sa le las acolo si pt dureri sa iau pastile pt.durere ca in maxim 2 saptamani o sa treaca durerea..mentionez ca sunt in Anglia nu in romania.
As dori sa va intreb este normal asa ceva sa lase oasele asa cum numesc ei in acel loc fara sa curete?pot face infectie ? va multumesc
0
03-04-2016, ora 19:20
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Cateodata in urma extractiilor pot aparea asa zisele sechele osoase, a dica niste aschii mici din osul ce tinea dintele in mandibula.Este normal sa apara asa ceva cateodata, organismul stie mai bine de ce reactioneaza asa si respinge acele aschii osoase insa … ar fi bine sa se curete din nou locul si sa se faca ceva spalaturi pentru a evita eventuala infectie. Noi asa procedam in cele mai multe dinte cazuri, acum depinde si de stadiul clinic al pacientului, adica ce vedem la locul exatrctiei. Sper sa va fie util ce v-am scris.O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dinții tociți (abrazați)
  •