FLAVIN 7 - fibre

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
Anunț publicat de: Petrachi Andrei
Locație: Iasi (Iasi)
Telefon: 0747.263734
Data: 25-11-2009
Flavin7 fibre

Flavonoidele din componenta fibrelor Flavin7, favorizeaza metabolismul colagenului in organism si intaresc peretii vasculari, impiedicand astfel formarea de trombusuri. Imbunatatesc metabolismul vitaminei E si asigura protectie impotriva actiunii substantelor cancerigene.
Rolul fibrelor în alimentatie:
Frecventa maladiilor derivate din alimentatia irationala si modul de viata necorespunzator a crescut considerabil in intreaga lume.
Importanta calitatii alimentatiei ca si conditie a mentinerii starii de sanatate este cunoscuta de mai mult de jumatate de secol.
Cele mai insemnate surse de energie sunt proteinele, lipidele si glucidele, care in sine nu sunt suficiente pentru functionarea armonioasa si echilibrata a organismului. Un rol important în mentinerea starii de sanatate a organismului il joaca vitaminele, sarurile minerale si fibrele alimentare. O alimentatie saraca în fibre predispune la aparitia a numeroase maladii.Lipsa fibrelor din alimentatie este considerata un factor de risc primordial in aparitia tumorilor la nivelul colonului.
O alimentatie bogata in fibre reduce posibilitatea formarii de agenti carcinogeni in urma activitatii bacteriilor din flora intestinala, respectiv scade intensitatea actiunii acestor substante asupra peretilor intestinali. In prevenirea obezitatii fibrele alimentare joaca un rol important in impiedicarea fiziologica a valorificarii energiei. Intr-o dieta saraca in fibre acest proces nu are loc.
Sunt considerate fibre alimentare toate acele componente ale celulei vegetale, care rezista la actiunea hidrolitica a enzimelor organismului uman, astfel incat acestea nu le pot degrada in unitatile componente, cu structura simpla, capabile de a fi absorbite.
Exita doua categorii de fibre: solubile si insolubile. Fibrele au un rol important in scaderea nivelului de colesterol din sange. Prin scaderea timpului de tranzit intestinal - adica a duratei trecerii bolului fecal prin intestine - fibrele impiedica aparitia constipatiei.
Ca si exemple de fibre insolubile putem enumera: celuloza, hemiceluloza si lignina, care se gasesc în semintele oleaginoase, pastai si cereale.
Datorita proprietatilor fizico-chimice, fibrele alimentare maresc considerabil volumul continutului intestinal, scad durata tranzitului: in consecinta substantele nocive sunt mai rapid eliminate din organism.
Fibrele cresc, de asemenea si cantitatea continutului intestinal, defavorizand aparitia constipatiei. Ambele tipuri de fibre alimentare actioneaza la nivelul intestinului subtire, incetinind procesul de absorbtie a materiilor nutritive.
Acest fenomen este deosebit de favorabil - de exemplu în cazul diabetului - deoarece o data cu incetinirea procesului de absorbtie, scade si asa-numitul index glicemic, nivelul glicemiei sanguine este stabilizat, variatiile de concentratie fiind mai putin frecvente.

Alege sa fii sanatos!
0747.263734
0765.000437

Trimite un mesaj către Petrachi Andrei:

 

Titlu mesaj:

Continut mesaj:

*Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal trimise prin acest formular să fie procesate de ROmedic.ro și expediate pe email către Petrachi Andrei.

*Câmpuri obligatorii.