Acasandrei Mihaela
Nutriționist - Dietetician
Vizite: 7231
Colaborator ROmedic din: 13-01-2016
Sunt pasionată de dezvoltare personală și consider curiozitatea, dimpreună cu etica profesională, cele mai bune calități, acestea stând la baza performanței. Și implicit, duc la creșterea calității actului medical.
Îmi găsesc motivația și energia atât în lucrul cu pacienții, față în față, la cabinet sau online, cât și scriind articole pe tema nutriției echilibrate. Prevenția îmbracă mai multe forme, iar diseminarea informațiilor medicale documentate, bazate pe dovezi științifice, este un pilon important al unei comunități sănătoase.
Formare Profesională
- Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa lași, specializarea Nutriție și Dietetică.
- Master în Nutriție și dietetică profilactică și curative, UMF Iași
- Educator în diabet acreditat de Federația Internațională de Diabet
- Specialist în managementul obezității certificat SCOPE (Strategic Centre for Obesity Professional Education)
Experiență clinică de peste 3 ani: consiliere nutrițională 1 la 1/de grup, adulți și copii, în vederea optimizării stilului de viață, inclusiv dietetică de specialitate în patologii (diabet zaharat, obezitate, boli cardiovasculare, gută, dislipidemie, cancer, sindromul ovarelor polichistice, tulburări gastrointestinale, afecțiune renale, hepatice etc.).
Raspunsuri medicale pe forumul ROmedic:
Pentru a urmari activitatea pe forum accesati profilul de aici:https://www.romedic.ro/forum.php?user=176455
Articole publicate:
- Alergia la penicilină
- Intoleranța la histamină
- Intoleranța la fructoză (malabsorbția fructozei)
- Intoleranța ereditară la fructoză
- Scăderea în greutate: elementul cheie pentru prevenția gutei
- Cum te poate ajuta dieta 16:8 să pierzi în greutate?
- Antiinflamatoarele non-steroidiene cresc riscul cardiovascular la pacienții cu osteoartrită
- Agresivitatea manifestată la foame, mult mai complexă decât o consecință a hipoglicemiei
- Persoanele sănătoase pot lua suplimente cu probiotice?
- Probioticele și sistemul imunitar
- Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
- Călătorești des în interes de serviciu? Află la ce riscuri te expui
- Asociația Americană a Inimii recomandă 2 porții de pește pe săptămână pentru sănătatea cardiovasculară
- Cum influențează dieta, activitatea fizică și greutatea corporală riscul de cancer?
- Aspirină și inhibitori de pompă protonică pentru prevenția cancerului esofagian
- Pot să mănânc ouă dacă am diabet?
- Publicitatea la alimente tip junk food, asociată cu excesul caloric la adolescenți
- STUDIU: Primul caz de cancer mamar avansat vindecat cu ajutorul unui tratament experimental
- Dieta vegetariană/ flexitariană, benefică pentru talie și avantajoasă pentru buzunar
- Ești „nutricondriac”?
- Poți încetini declinul funcției renale dacă bei mai multă apă?
- Top 10 recomandări pentru prevenirea cancerului
- STUDIU: Femeile cu diabet gestațional au un risc crescut de a dezvolta boală cronică de rinichi
- Alimentația pro-inflamatoare și creșterea riscului de cancer de colon
- Acidul folic în perioada intrauterină și riscul de alergii alimentare
- Noi strategii dietetice pentru reducerea riscului de alergii la copil?
- Obezitatea este o boală, nu o alegere!
- STUDIU: Inflamația în sarcină afectează dezvoltarea și funcțiile cerebrale la copii
- Bicarbonatul de sodiu – sigur pentru administrarea în bolile autoimune?
- Consumul de pește pentru prevenția bolii Parkinson
- Alterarea simțului mirosului – un semn al declinului cognitiv?
- Obezitatea și tulburările de ritm cardiac
- Dieta cu un aport foarte redus de carbohidrați și eficiența în managementul diabetului tip 1
- Alimentația nesănătoasă la femei întârzie instalarea unei sarcini
- Optimizarea dietei în prevenția steatohepatitei hepatice non-alcoolice
- Cum poți reduce riscul de fibrilație atrială prin includerea unui singur aliment în dietă?
- Medicația anticolinergică și riscul de demență la vârstnici
- Prevalența autismului la vârsta de 8 ani în continuă creștere. 1 copil din 59 este afectat
- Eficiență pentru scădere ponderală și risc cardiovascular: dieta vegetariană vs. dieta mediteraneană
- Obezitatea și depresia – conexiuni cerebrale comune la copii
- Suplimentele proteice administrate în cadrul meselor ar putea contribui la un bun control ponderal
- Programarea preconcepțională: Părinți bine nutriți, copii mai sănătoși
- Cum influențează ora la care iei micul dejun riscul de obezitate, dacă ai diabet tip 2
- Activitatea fizică pentru combaterea riscului genetic de boli cardiovasculare
- Care sunt medicamentele antiepileptice ce ar putea crește ricul de boală Alzheimer și demență?
- Consumul de lactate a fost asociat cu o majorare a densității osoase la bărbații peste 50 ani
- Depresia la pacienții cu infarct miocardic și accident vascular cerebral
- De ce e important să ai o condiție fizică optimă înainte de a rămâne însărcinată
- Te gândești excesiv la evenimentele stresante din trecut? Află cum te poate afecta comportamentul un deceniu mai târziu
- Cum influențează bacteriile de la nivelul intestinului subțire absorbția grăsimilor dietetice
- STUDIU: Frecventarea creșelor nu crește riscul de astm la preșcolari
- Experții recomandă reactualizarea urgentă a ghidurilor privind consumul moderat de alcool
- Care sunt consecințele unei extra porții de băuturi alcoolice?
- Adormi târziu și te trezești cu dificultate? Păsările de noapte au un risc mai mare de deces
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
- Am voie să mănânc înainte să donez sânge?
- Ce trebuie să mănânc dacă donez sânge?
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
- 5 idei pentru a reduce zahărul din alimentația copiilor
- Polifenolii din alimentație
- Cum ne alimentăm înainte, în timpul și după sport?
- Exemple de meniuri în funcție de activitatea fizică zilnică
- Suplimente pentru susținerea efortului sportiv
- Vitamine și minerale la persoanele care se antrenează
- Necesarul de grăsimi la persoanele cu activitate fizică
- Necesarul de proteine la persoanele active (ce fac sport)
- Necesar carbohidrați în funcție de activitatea fizică
- Calcularea necesarului caloric la persoanele active (inclusiv sportivi)
- Recomandări nutriționale în funcție de sex, greutate și activitate fizică
- Câtă pâine trebuie să mâncăm zilnic?
- De ce prăjiturile (și dulciurile concentrate, în general) nu sunt bune?
- Alimente de evitat atunci când vrei să scazi în greutate
- Dieta persoanelor cu predispoziție genetică pentru obezitate
- Alimente care trebuie evitate
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Intoleranța non-celiacă la gluten
- Statusul nutrițional la copii
- Diabetul tip 1 și boala celiacă
- Alimentele procesate: prieteni sau dușmani
- Pot să mănânc carbohidrați dacă vreau să slăbesc?
- Fructe și legume ecologice versus convenționale
- Bio, eco sau organic?
- Cele mai populare diete în România anului 2016
- Dieta daneză
- Dieta Rina
- Cum alegem pâinea în funcție de ingredientele de pe etichetă?
- Dieta în intoleranța la fructoză
- Dieta genetică sau nutriția personalizată bazată pe testarea genetică
- Dieta pentru a preveni recurența litiazei renale
- Suplimentarea cu vitamina D
- Paradoxul dietei franceze
- Dieta franceză
- Deficitul de iod și rolul iodării universale a sării
- Dieta volumetrică
- Dieta Ornish
- Dieta flexitariană
- Dieta pentru fertilitate
- Dieta Mayo Clinic
- Topul celor mai bune 38 diete
- Dieta mediteraneană
- Dieta MIND
- Dietele anului 2016
- Cum se asociaza corect alimentele?
- Formule de calcul ale greutatii ideale