ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Otorinolaringologie-ORL Otorinolaringologie-ORL Cluj Napoca

Furunculoza inghinală tratament explicat pas cu pas. Dr. Oleg Cebotari

Furunculoza inghinală tratament explicat pas cu pas. Dr. Oleg Cebotari
Autor: Dr. Oleg Cebotari

Furunculoza inghinală este o afecțiune deosebit de neplăcută care afectează în mod special femeile, însă și bărbații pot suferi din cauza acestei boli. Furunculul din zona intimă poate să apară la orice vârstă a pacientului.

Starea de bine a pacienților este puternic impactată din cauza furunculozei inghinale care, pe termen lung și netratată, poate degenera într-o infecție purulentă majoră în zona intimă.

Cum se manifestă furunculoza inghinală? Care sunt simptomele furunculozei inghinale?

În fază incipientă furunculul din zona intimă cauzează disconfort, ulterior, pe măsură ce furunculoza inghinală avansează, zonele intime se inflamează și apar durerea și mirosul neplăcut.

Inflamația formează, ulterior, abcese, adică punguțe de puroi. Pustulele se umflă și se înroșesc, cauzând neplăceri și mai mari. În anumite cazuri mai grave, furunculoza inghinală poate deteriora relațiile intime, contactul sexual devenind dureros.

Se poate întâmpla ca abcesele să se spargă de la sine, însă acest lucru nu semnifică vindecarea furunculozei inghinale, ci favorizează apariția de noi furuncule în zona intimă. Atunci când pustulele se sparg sau le spargem, practic se însămânțează zona din vecinătatea furunculului inițial, conducând la apariția de noi furuncule.

Durerile sunt neplăcute, pot apărea cicatrici și, netratate corespunzător, furunculele inghinale se pot înmulți. Dacă tratamentul nu este realizat corect, furunculele pot să reapară.

De ce ne îmbolnăvim de furunculoza inghinală? Care sunt cauzele apariției furunculelor în zona intimă?

Persoanele care suferă de diabet zaharat și/sau sunt obeze pot dezvolta furunculoza inghinală. Totodată, dermatitele și alte afecțiuni precum foliculita, hiperhidroza și hidradenita supurativă pot favoriza apariția furunculelor inghinale.

În cazul infecțiilor cu stafilococ auriu, pot suferi de furunculoza inghinală familii întregi din cauza utilizării la comun a diverselor obiecte precum: prosopul sau lenjeria patului.

Ce favorizează în mod direct apariția furunculelor inghinale?

Factorii care influențează în mod deosebit apariția furunculozei inghinale sunt:

  • igiena intimă precară;
  • epilarea în zona intimă cu lama;
  • purtarea de lenjerie intimă strâmtă și din material sintetic care favorizează transpirația excesivă și împiedică aerisirea zonei intime – astfel se creează un câmp prielinic pentru dezvoltarea furunculozei inghinale;
  •  

Cine poate trata furunculoza inghinală?

Furunculele din zona intimă pot fi tratate de medicul dermatolog, cu suportul medicului chirurg deoarece, în cazuri mai grave, furunculele pot fi mari și profunde, necesitând intervenție chirurgicală.

Cum se tratează furunculoza inghinală? Cum scăpăm definitiv de furunculele din zona intimă?

Orice tratament este realizat în urma unor investigații medicale amănunțite care stabilesc cauza apariției furuncului și natura acestuia.

Pot fi efectuate examene bacteriologice și testarea glicemiei.

Dacă furunculoza inghinală nu este deosebit de gravă și nu se află în starea cea mai avansată, aceasta poate fi tratată cu administrarea de antibiotice adecvate fiecărui pacient în parte, cu creme și soluții locale.

În cazuri avansate ale furunculozei inghinale, sunt necesare intervențiile chirurgicale care presupun incizarea furunculului și drenarea zonei până când infecția este complet eliminată.

Cum putem preveni apariția furunculozei inghinale?

Putem preveni furunculoza inghinală astfel:

  • menținerea unei igiene intime adecvate;
  • utilizarea săpunurilor și a gelurilor intime antiseptice;
  • utilizarea propriilor prosoape și a propriilor lenjerii de pat;
  • utilizarea lenjeriilor intime adecvate: din bumbac și lejere;
  • evitarea pantalonilor strâmți;
  • evitarea pantalonilor din materiale sintetice;
  • renunțarea la fumat;
  • menținerea unei greutăți corporale optime;
  • adoptarea unui stil de viață sănătos;
  • renunțați la epilarea cu lama – epilareasă fie realizată cu laser sau IPL;

Demn de reținut este faptul că, odată instalată furunculoza inghinală, trebuie să ne adresăm medicului specialist imediat. Nu trebuie să luăm antibiotice după ureche, acestea fiind prescrise de medic în urma investigațiilor și a stabilirii tratamentului adecvat. Și, foarte important, nu trebuie să spargem furunculele deoarece această procedură amplifică furunculoza inghinală.

Pentru mai multe detalii despre recuperare și timpul de refacere a țesuturilor afectate de furunculoza inghinală, vă invităm să urmăriți clipul realizat de Domnul Doctor Oleg Cebotari.

În prezent, Medicul Chirurg Oleg Cebotari, vă poate trata la Clinica VenArt din Cluj-Napoca, de pe Strada Rene Descartes, numărul 27. Puteți efectua o programare pe adresa de e-mail office@clinica-vasculara.ro, la numărul de telefon: 0364.140.261 sau pe Whatsapp la numărul de telefon: 0731.837.520.

Clinica VenArt este prezentă în Cluj-Napoca din anul 2013, oferind pacienților din întreaga țară servicii medicale de specialitate, la cele mai înalte standarde de calitate. Numeroase afecțiuni care pot fi tratate cu ajutorul chirurgiei generale, chirurgiei vasculare, chirurgiei ginecologice, chirurgiei oncologice, chirurgiei ORL și a chirurgiei plastice și reconstructive sunt vindecate datorită a peste 20 de medici specializați și supraspecializați în România și în străinătate.

 

Domnul Doctor Oleg Cebotari este un nume de referință în chirurgia generală care a restabilit de-a lungul anilor sănătatea a mii de pacienți.

Furunculoza inghinală nu este o afecțiune rușinoasă, ci o problemă medicală de care suferă numeroși pacienți și care poate fi tratată cu succes sub atenta îndrumare a unui medic specialist.

Pentru a afla mai multe detalii despre tratarea furunculozei inghinale vă invităm să urmăriți clipul video de mai jos, în care Domnul Doctor Oleg Cebotari, specializat în Chirurgia Generală și Chirurgia Ginecologică, ne explică pe înțelesul tuturor modul în care este realizată intervenția chirurgicală pentru tratarea cu succes afurunculelor din zona intimă.

 

 

 

 

 
Programare