Cazi medicinale Trautwein Cazi medicinale pentru terapii medicale, inclusiv bai de namol, ape termale, ape sulfuroase, etc
Producator: Trautwein
Produs publicat de: TDN MEDICAL -- TIMISOARA (Timis) , telefon: 0745316171 / 0356.131.906
![Cazi medicinale Trautwein Cazi medicinale pentru terapii medicale, inclusiv bai de namol, ape termale, ape sulfuroase, etc](/arata_img.php?img=/home/romedic/public_html/uploadpoze/produse/prod_147182.jpg&w=400&h=600)
Cazi medicinale Trautwein
Cazi medicinale pentru terapii medicale, inclusiv bai de namol, ape termale, ape sulfuroase, etc (a se vedea optiunile de mai jos).
- forma anatomica a tubului cazii permite o pozitie confortabila a pacientului;
- fabricata din sticla acrilica, prin deformarea acesteia, permitind o igienizare deosebita, rezistenta la zgaraieturi, pastrarea calitatii initiale pe o durata foarte indelungata de timp;
- suport pentru brate, dus manual, exterior din material rezistent la socuri;
- volum aproximativ 250 litri;
- limitator de lungime a interiorului cazii (a se vedea imaginea alaturata).
Varianta cada recomandata:
M 1840AC – 1840 x 850 x 680 mm.
Alte dimensiuni disonibile:
RD 1700AC – 1700 x 800 x 680 mm;
M 2130AC – 2130 x 830 x 680 mm.
Dispozitive optionale pentru ape agresive:
ZM2240 instalatie pentru apa calda/ rece pentru ape termale, apa marina, apa sarata;
ZM2242 Sistem de umplere/ golire automata cu valva magnetica, special pentru ape termale, apa marina, apa sarata.
Alte dispozitive optionale pentru cazi medicinale:
Sistem de masaj cu bule de aer;
ZM2006 Tratamente cu O2 sau CO2;
ZM2008 Scurgere de 2 ½`` pentru o golire rapida.
Aplicatii medicinale
Baile cu plante medicinale se constituie intr-un procedeu natural de tonifiere, ameliorare sau optimizare a functiilor organismului. Acestea constau in imersia generala sau partiala a corpului intr-o cada speciala in care s-a turnat o cantitate calculata de fiertura sau infuzie de plante.
Aceste bai se bazeaza in principal pe actiunea directa, la nivelul tegumentului, a diverselor principii active cu actiune antiseptica, antiinflamatoare, cicatrizanta, fiind utile in tratarea diverselor afectiuni ale tegumentului.
Baile de plante au rolul de a ameliora:
-circulatia periferica;
- afectiunile si deranjamentele sistemului nervos central si periferic (stres, nevroze, astenii, nevrite si polinevrite);
- diverse boli de piele (troficitate si fermitate tegumentara scazuta, scrofuloza, eczeme, seboree);
- afectiunile osoase si ale articulatiilor (reumatism, rahitism, artroza, guta);
- starile de surmenaj, stres, insomnii;
- tulburarile nervoase;
- tulburarile metabolice;
- anemiile.
Mecanismul vindecator al bailor cu namol nu este inca pe deplin elucidat, dar ceea ce se stie deocamdata cu certitudine este ca intreaga actiune a namolului se exercita prin intermediul sistemului nervos. Influenteaza formula sangelui, viteza de sedimentare a globulelor rosii, metabolismul substantelor azotate, secretiile gastrice, biliare, pancreatice, renale si a tuturor glandelor cu secretie interna. De asemenea, namolul actioneaza pozitiv in oprirea din evolutie a proceselor inflamatorii cronice, in special a celor de natura reumatismala. Mai e utilizat in tratamentul proceselor inflamatorii cronice (dar netuberculoase) localizate la pleura si perineu, ca si a diferitelor inflamatii cronice care tin de zona genitala, sterilitatea secundara. Namolurile actioneaza benefic asupra pielii, fiind si un ingredient fara egal in cosmetica. Contribuie la eliminarea starilor de oboseala, mai ales a oboselii cronice, si creste rezistenta generala a organismului, sporind tonusul psihic si vitalitatea.
Baile cu apa sarata sunt indicate in afectiuni reumatismale cronice, artroza, spondilita anchilozanta, discopatie lombara și cervicala, dureri musculare, nevralgii, mialgii, entorsa, luxatie, boli ginecologice (inflamatie cronica a uterului, sterilitate, unele tulburari menstruale).