ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Psihiatrie Psihiatrie Timisoara

Anunțuri & evenimente

15-11-2024

Oftalmologie - O noua specialitate si un nou medic specialist la Centrul Medical Neoclinic

Avem plăcerea de a vă informa că din luna mai a acestui an, la Centrul Medical Neoclinic, s-a alăturat echipei medicale, un nou medic specialist pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oftalmologice. Îi urăm bun venit colegei noastre, Dr. Cristina Laura Arapu, Medic Specialist Oftalmolog, medic în contract cu CJAS Timiş. ( pacienții se pot prezenta pentru consult şi cu bilet de trimitere către specialitatea Oftalmologie). Controlul oftalmologic periodic este extrem de important, aşadar vă rugăm: NU neglijați sănătatea ochilor dumneavoastră!
08-04-2019

Ziua Mondiala a Somnului, la Timisoara

Ziua Mondiala a Somnului, la Timisoara
Un somn bun este un vis realizabil acesta este sloganul sub care Fundaţia CardioPrevent şi Linde HomeCare marchează Ziua Mondială a Somnului, la Timişoara. Astfel, în perioada 14-18 martie 2016, are loc campania de informare şi conştientizare a importanţei tratării tulburărilor de somn.

Peste 1 milion de români suferă de tulburări ale somnului, dintre care doar aproximativ 5000 sunt diagnosticaţi. Campania îşi propune să atragă atenţia asupra tulburărilor de somn, cu mesajul că acestea pot fi ameliorate, identificarea fiind vitală.

Tulburările somnului reprezintă un factor de risc major privind accidentele rutiere, hipertensiunea arterială, atacurile ischemice cerebrale, scăderea libidoului etc. Dintre cele peste 80 de boli ale somnului, sindromul de apnee în somn este cel mai frecvent întâlnit.

Apneea este întreruperea respiraţiei în timpul somnului pentru cel puţin 10 secunde. În România se estimează că sunt 550 000 adulţi apneici.

Astfel, vineri, 18 martie 2016, în intervalul orar 11.00-13.00, în cadrul Laboratorului de Somn al Clinicii CardioPrevent, va avea loc testări demonstrative somnografice sub coordonarea dr. Ştefan Mihaicuta şi prof. Florin Lighezan.
08-04-2019

Tarife servicii cardiologie pediatrica

Tarife servicii cardiologie pediatrica
Stimaţi colaboratori şi colegi,

Dorim să venim în întâmpinarea problemelor celor mai tineri pacienţi ai noştri.

Vă aducem la cunoştinţă că începând din 01.04.2019, în cadrul Centrului Medical al Fundaţiei Cardioprevent funcţionează Compartimentul de Cardiologie Pediatrică (pentru copii peste 3 ani) , în cadrul căruia oferim cu programare prealabilă:

Consult cardiologie pediatrică 200 RON

Control cardiologie pediatrică 150 RON

Ecocardiografie Doppler color 200 RON

EKG cu interpretare 70 RON

Holter EKG/24 ore 260 RON

Holter TA /24 ore ( manşetă adaptată dimensiunilor copilului) 200 RON

Test de efort cardiovascular ( la adolescenţi, sportivi de performanţă) 260 RON

Pulsoximetrie 30 RON

Pachet de screening pentru malformaţii cardiace ( cuprinde consult cardiologic, puloximetrie, EKG, ecocardiografie Doppler color) 400 RON

Vă aşteptăm la sediul nostru, Calea Dorobanţilor Nr.3, Timişoara,

Miercuri şi Vineri »»» 09-17

Joi »»» 11-19

Programări »»» 0256 22 52 52, 0731 038 080

Dr. Dumitrescu Andreea- Medic primar cardiolog,

Atestat în cardiologie pediatrică
08-04-2019

O treime din viata o petrecem in somn de ce sa nu fie unul bun?

O treime din viata o petrecem in somn de ce sa nu fie unul bun?
Fundatia Cardioprevent a inaugurat unicul Laborator de somn din partea de vest a tarii destinat diagnosticarii si tratamentului tulburarilor de somn.
08-04-2019

Fundatia CardioPrevent a lansat proiectul CLIPA

Fundatia CardioPrevent a lansat proiectul CLIPA
Fundatia CardioPrevent a lansat in data de 21.03.2016 proiectul CLIPA (Combaterea efectelor hiperLIPidemiei familiale la Adolescenti si Adulti).

Peste jumatate dintre decesele care afecteaza romanii in fiecare an (adica aproape 150.000 dintr-un total de 250.000) survin di cauza bolilr cardiovasculare, declansate de dezechilibre organice ce favorizeaza aterosleroza! Aproape 80% dintre complicatiile datorate aterosclerozei (inculsiv infarctul miocardic si accidental vascular celebral) sunt prevenibile, iar COLESTEROLUL CRESCUT IN SANGE ESTE PRINCIPALUL FACTOR DE RISC!

In acest context Fundatia CardioPrevent lanseaza in premiera nationala proiectul CLIPA pentru depistarea precoce a hipercolesterolemiei familiale la copiii din scolile timisorene.

‘’Hipercolesterolemia familiale este o boala genetica ce a fost total ignorata pana acum de catre sistemul medical-a venit insa CLIPA ca noi, medici si cadre didactice, sustinuti de mediul privat si de reprezentanti ai comunitatii locale sa informam parintii sis a testam pentru inceput potential prezenta a acestei anomalii la 1000 de copii de clasa a IV-a. Pentru ca o picatura de sange poate salva o viata’’, declara Prof. Dr. Dan Gaita, Presedintele Fundatiei CardioPrevent.

Hipercolesterolemia familiale este o boala genetic ce poate avea implicatii foarte grave prin cresterea riscului aparitiei premature a evenimentelor cardiovasculare aterosclerotice, chiar de la varsta de 30-40 de ani-Fundatia CardioPrevent va incepe derularea unui proiect de depistare a hipercolesterolemiei familiale (Saptamana Altfel 17-21 aprilie), o prima actiune initiate de Alianta ‘’Sanatate pentru Timisoara’’.

Prof. Dr. Ing. Nicolae Robu, Primarul Municipiului Timisoara sublineaza faptul ca ‘’Primaria Timisoara sustine proiectul CLIPA, ce reprezinta un programa fara precedent in Romania prin caracterul lui preventiv-educativ, prin standardele de etica si spirit civic ce ii stau la baza dar mai ales prin parteneriatul extins de care se bucura nivelul comunitatii locale’’

Implicarea majora a Inspectoratului Scolar Judetean Timis este clar detaliata de Inspectorul General Prof. Aura Danielescu care precizeaza faptul ca ‘’scoala nu este doar formatoare de cariere, ci isi propune sa fie principal sprijin acordat parintilor in a deslusi modalitatea optima de dezvoltare armonioasa fizica si comportamentala a fiecareui copil. Pentru ca, salvand o viata, mai ales a unui copil, salvezi intreaga omenire!’’

Prin analiza valorilor LDL colesterolului se poate depista hipercolesterolemia familial-prezenta unui nivel crescut dal LDL colesterolului la copii reprezentand insa un bun indicator al riscului existentei acestei boli la cel putin unul dintre parinti-‘’implicarea Laboratoarelor Synevo, va facilita confirmarea prezentei acestei patologii, ce este mult mai fregventa decat va inchipuiti: doar anul trecut in Timisoara peste 10% dintre adultii ce si-au efectuat aceasta analiza in laboratoarele noastre aveau un nivel extreme de crescut, de peste 190mg/dl a LDL colesterolului (in conditiile in care maxim 20% aveau un nivel de sub 100 mg/dl, considerat nivel limita al unui risc scazut!) afirma Dr Sanda Sturz, Director General Synevo Timisoara.

Proiectul CLIPA se bucura de parteneriatul principalelor institutii locale implicate in sanatate si educatie, are sprijinul mediului privat si isi propune sa se extinda la nivelul intregului judet (déjà sunt demarcate pregatiri la Buzias si Sannicolau Mare) prin implicarea Forumului National de Preventie, a cluburilor de servicii si a unor mari companii cu impact la nivel national.
29-01-2016

Forum SanTi - Grup de initiativa dedicat promovarii sanatatii in Timisoara

Forum SanTi - Grup de initiativa dedicat promovarii sanatatii in Timisoara
"Sanatate pentru Timisoara" este obiectivul central al Protocolului de cooperare dintre Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoarasi Fundatia CardioPrevent, semnat in 29 ianuarie 2015, ce isi propune: "desfăşurarea de programe si de acţiuni comune (alaturi de alte structuri medicale teritoriale, ONG-uri, societati si asociatii partenere) în domeniul promovării sănătăţii şi educaţiei pentru sănătate (promovarea unui stil de viaţă sănătos, campanii de informare, screening populational, actiuni in slujba comunitatii, preventie secundara, etc)."

In conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii stabileste clar faptul ca sanatatea unei comunitati depinde in egala masura de asistenta medicala, produsul intern brut si de conditiile locale ale mediului ("environment") va propun crearea sub umbrela Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara a unui Grup de initiativa format din reprezentanti ai sectorului medical, economic si social – cu participarea administratiei locale a oamenilor politici si a ONG-urilor (inclusiv cluburile de servicii). Obiecticul central este de a fi informati corect referitor la proiectele in derulare (calendar anual al actiunilor?) si de a crea proiecte si programe sub titulatura "Sanatate pentru Timisoara"avand ca finalitate si includerea in reteaua OMS "Healthy City"
11-01-2016

Testarea soferilor care isi schimba sau isi iau anual permisul de conducere in cadrul Fundatiei Cardioprevent.

Testarea soferilor care isi schimba sau isi iau anual permisul de conducere in cadrul Fundatiei Cardioprevent.
Incepand cu 31 decembrie 2015, Romania intra in randul lumii, aliniindu-se Directivei 2014/85/UE a Comisiei, din 1 iulie 2014, de modificare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind permisele de conducere, care trebuie aplicata de toate statele europene. Asadar, nu se vor mai elibera sau reinnoi permise de conducere auto candidatilor sau conducatorilor fara obtinerea unui aviz autorizat care sa ateste ca acestia nu sufera de sindrom de apnee moderata sau severa in somn de tip obstructiv.

Ministerul Sanatatii a intocmit un Ordin pentru modificarea si completarea Anexei 1 la Ordinul ministrului sanatatii nr.1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, asa ca de la 1 ianuarie 2016, cei 80 de medici cu competenta in somnologie vor fi nevoiti sa testeze 200.000 de soferi care isi schimba sau isi iau anual permisul de conducere. Potrivit presedintelui Societatii Romane de Pneumologie, prof.dr. Florin Mihaltan, presiunea pe acesti specialisti va fi enorma, intrucat serviciile de poligrafie si polisomnografie, cu toate laboratoarele de somnologie care exista in tara nu pot evalua mai mult de 6000 de cazuri pe an.

‘In momentul in care va intra legea, daca se va impune acest tip de investigatie in cabinetele de poligrafie, vor fi depasite si sub aceasta presiune nu vor rezista pentru ca sunt inca foarte putine. Estimarile sunt in jur de 200.000 de oameni care vor solicita aceste servicii. Multe tari au exact aceeasi problema, insa se propun diferite variante de filtrare a soferilor. La noi, s-ar putea printr-un chestionar anterior sugestiv pentru diagnostic si care impune apoi o verificare in laboratorul de somnologie, dar s-ar putea la fel de bine sa fie si printr-un simulator care sa existe in centrele care elibereaza acest carnet de conducere. Simulatorul poate sa surprinda soferul care are aceasta problema. E clar ca va fi o discrepanta mare care va pune multe probleme de functionare intre ceea ce inseamna aplicarea legii si oferta pe care o putem face noi din punct de vedere al diagnosticului si asistentei acestor pacienti’, a declarat prof.dr. Florin Mihaltan, cu ocazia Zilei Pneumologiei Romanesti.

In momentul de fata nu sunt mai mult de 80 de medici in Romania cu competenta in somnologie, numarul lor este clar insuficient la fel si al laboratoarelor de somnologie de medici care sa faca fata unui val atat de mare de pacienti. Conform declaratiilor presedintelui Societatii de Pneumologie ar mai fi nevoie de cel putin 150 de laboratoare, avand in vedere ca in Ordinul MS este specificat ca vor fi supusi unei consultatii medicale, pentru obtinerea unui aviz autorizat, toti candidatii sau conducatorii auto pentru care exista suspiciuni de sindrom de apnee moderata sau severa in somn de tip obstructiv. Mai mult cei gasiti bolnavi vor fi si monitorizati.

‘Permisele de conducere pot fi eliberate candidatilor sau conducatorilor auto care prezinta sindrom de apnee moderata sau severa in somn de tip obstructiv si care dovedesc ca isi controleaza afectiunea in mod corespunzator, ca respecta un tratament adecvat si ca prezinta imbunatatiri in ceea ce priveste somnolenta, daca este cazul, fapt confirmat de un aviz medical autorizat. Candidatii sau conducatorii auto care prezinta sindrom de apnee moderata sau severa in somn de tip obstructiv si care urmeaza un tratament trebuie sa faca obiectul unei examinari medicale periodice, la intervale care nu depasesc 3 ani pentru conducatorii auto din grupa I si un an pentru conducatorii auto din grupa II, pentru a stabili masura in care respecta tratamentul, necesitatea de a continua tratamentul si mentinerea unei vigilente adecvate“, se arata in Ordinul MS.

Din pacate, soferii diagnosticati cu apnee in somn vor trebui sa suporte costurile tratamentelor din propriul buzunar, intrucat acestea nu sunt decontate de catre stat. Exista mai multe variante de tratament, pentru formele usoare de boala se pot face interventii ORL sau se poate face o interventie cu o proteza aplicata in gura, majoritatea insa au nevoie de un aparat CPAP (Continuous Positive Airway Pressure), care uneori trebuie folosit pe perioada lunga de timp, chiar toata viata.

‘Nici aparatul, nici proteza nu sunt decontate. In momentul acesta niciun tip de asistenta nu e decontat cu exceptia interventiilor chirurgicale in formele usoare. De la Casa de Asigurari de Sanatate raspunsul a fost ca in momentul acesta nu are aceasta posibilitate de acoperire in programul acesta’, a precizat pneumologul.

Chiar daca de la 1 ianuarie 2016 se va incepe screeningul pentru soferii noi si ar parea un numar scazut, sa nu uitam ca la acestia se vor adauga si soferii vechi care vor trebui sa-si reinnoiasca carnetul si deci sa faca o vizita unui somnolog.

In cadrul Fundatiei Cardioprevent, il avem ca medic cu competenta in somnologie pe domul doctor Stefan Mihaicuta.
18-12-2015

Un premiu de 150.000 de vieţi salvate: Spune „Stop Fumatului!”, în Timişoara!

Un premiu de 150.000 de vieţi salvate: Spune „Stop Fumatului!”, în Timişoara!
Fumatul reprezintă o pandemie asociată cu costuri directe din partea pacienţilor şi indirecte din partea sistemului medical, pe de altă parte, fumatul agravează evoluţia multiplelor boli cardiace, expunând pacienţii la un risc crescut de evenimente.

Proiectul Stop fumatului în Timişoara se desfăşoară pe o perioada de 3 luni şi cuprinde evaluarea riscului cardiovascular, evaluarea dependenţei la fumat, consiliere cognitiv comportamentală şi prescriere tratament. Şedinţele se programează la un interval de 2 săptămâni şi cuprind fiecare consiliere cognitiv-comportamentală, măsurarea CO din aerul expirat şi prescrierea în continuare a tratamentului.

La o luna, două luni, e prevăzută o şedinţa de grup cu psiholog. Ședinţa 7 va avea loc la trei luni de la începerea proiectului - evaluarea finală. „Menţionăm că pacienţii nu vor suportă costurile, inclusiv medicaţia adjuvantă va fi suportată din banii alocaţi proiectului. Taraluiandrei.ro. Sperăm că pacienţii să ţină cont de progresele efectuate în cadrul proiectului şi să devină promotori pentru un stil de viaţă sănătos şi pentru alte persoane. De asemenea proiectul poate fi extins ulterior", susţine organizatorii. Fundația Cardioprevent s-a înscris în concurs pe Ţara lui Andrei. „Votați proiectul nostru pe: http://itla.taraluiandrei.ro/…/proiect-spune-stop-fumatului… şi ajută-ne să-i ajutăm pe pacienţii care doresc să scape de un viciu extrem de periculos pentru sănătate", îndeamnă Cardioprevent Timişoara.

Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, declanşate de fapt de dezechilibre organice ce favorizează ateroscleroza. Estimările indică date la fel de alarmante şi în viitor: în următoarele două decenii bolile cardiovasculare se vor menţine în topul maladiilor care fac cele mai multe victime, iar România printre ţările cu risc major. Dar cel mai alarmant este că a scăzut vârstă la care apare boală, complicaţii întâlnite în trecut la 40-50-60 de ani apar acum mult-mult mai precoce… Pentru că fumatul, alimentaţia dezechilibrată şi sedentarismul sunt elementele centrale ale unui mod de viaţă "perfect" pentru a scurtă viaţă –arată Cardioprevent, preşedinte prof. dr. Dan Gaiţă, cardiolog.
10-09-2015

Ecografie doppler venos si arterial

Preț: 150 ron
Incepand din data de 01.09.2015, in cadrul Fundatiei Cardioprevent, se efectueaza o noua procedura medicala, ecografie doppler venos si doppler arterial membre inferioare si superioare. Aceasta procedura va fi efectuata de dr. Florina Parv, medic primar cardiolog cu competenta in ecografie vasculara. Ecografia doppler venos este recomandata in cazul prezentei varicelor la nivelul membrelor inferioare ajutand atat la stadializarea bolii cat si la alegerea metodei terapeutice optime. Ecografia doppler arterial ofera date asupra morfologiei arterelor examinate, dar si date functionale (stenozari, infundari sau modificarea parametrilor de curgerea sangelui), aceste date pot fi extrem de utile pentru organizarea tratamentului medicamentos sau chirurgical. Mentionam ca aceste proceduri diagnostice nu au efecte adverse pentru pacient, bazandu-se pe folosirea ultrasunetelor si nu a razelor X.
08-01-2015

CardioPrevent are o noua specialitate medicala cu contract CNAS

CardioPrevent are  o noua specialitate medicala  cu contract CNAS
Va anuntam ca incepand cu data de 12/01/2015 Fundatia Cardioprevent ofera consultatii si in specialitatea pneumologie in regim contractual cu CAS. Serviciile decontate de CAS sunt urmatoarele:

- consultatie pneumologie

- spirometrie + teste de bronhodilatatie

- peak- flowmetrie

- aerosoli

- pulsoximetrie

Pentru aceste servicii nu se percepe coplata, drept urmare, pacientii asigurati si cu bilete de trimitere de la medicii de familie vor avea aceste servicii gratuit
23-12-2014

sarbatori fericite din partea echipei Cardioprevent

sarbatori fericite din partea echipei Cardioprevent
Echipa Cardioprevent doreste tuturor colaboratorilor si pacientilor sarbatori calduroase alaturi de cei dragi! La multi ani!
12-11-2014

Precizari privind contractul CAS

Din pricina unor intarzieri cauzate de birocratia in relatia cu CAS, formalitatile de incheiere a contractului cu acestia se deruleaza foarte greu, neputand fi respectate termenele prevazute de noi pentru decontarea serviciilor medicale pentru specializarea pneumologie.

In consecinta vom anunta data de la care serviciile medicale de pneumologie se vor desfasura si in regim contractual cu CAS . In clipa de fata contractul CAS este functional pentru specialit

atile cardiologie si diabet zaharat
15-10-2014

RESPIMED un nou centru medical pentru boli respiratorii si tulburari de somn

Din data de 03.11.2014 in cadrul clinicii noastre se va deschide singurul centru privat destinat diagnosticului si tratamentului tulburarilor de somn din vestul tarii sub coordonarea d-lui dr. Stefan Mihaicuta, medic primar pneumolog, cu competenta europeana in medicina somnului.

Pentru detalii va stam la dispozitie la tel 0256-225252

In cadrul acestui centru este deja functional compartimentul de pneumologie oferind servicii medicale pentru bolile respiratorii acute si cronice in regim contractual cu CAS
 
Programare