Moșia Bunicilor

Pret: de la
2000 lei
Adresa: DJ 412, localitate Nuci, com. Vasilati
Telefon: 0735173687 / 0212115533 | Vezi pe hartă

Moşia Bunicilor este un “senior citizen village” (şi nu un azil convenţional) situat pe drumul dinspre Bucureşti spre Olteniţa, mai exact în localitatea Nuci, comuna Vasilaţi, la 35 de km de centrul Bucureştiului sau 17 km de intersecţia cu Centura Bucureştiului. Moşia este amplasată pe un domeniu de 3.5 hectare şi este formată din 3 complexe special proiectate şi construite pentru persoane varstnice continente, independente sau semi-independente si un complex inaugurat în anul 2017 special pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi, imobilizate la pat şi, în special, persoanelor cu Alzheimer sau dementa în stadiu avansat.

 

Asezământul este alcătuit din camere individuale sau comune, mai mici sau mai mari, desfăşurate concentric în jurul spaţiilor comune destinate socializării şi servirii mesei. În complexul nostru se asigură intimitatea şi posibilitatea amenajării locuinţei cu bunuri personale pentru a putea recrea atmosfera de “acasă”. Camerele pot avea acces direct spre terasă sau pot beneficia de o terasă spaţioasă comună. Când vremea ne permite, ieşim în curte unde ne putem relaxa în balasoare, la umbra copacilor, ne putem răcori picioarele în piscină sau ne putem plimba în curtea vastă.

 

Rezidenţii pot primi vizita familiei sau a prietenilor în orice zi a săptămânii şi putem oferi chiar şi posibilitatea găzduirii acestora pentru a petrece cât mai mult timp cu persoanele dragi. Mai mult, prin supravegherea video pe care familiile rezidenţilor o pot accesa de acasă, aceştia pot fi zilnic alături de bunicii/părinţii aflaţi în grija noastră.

Conceptul Moşia Bunicilor oferă locatarilor continuitatea vieţii independente, obişnuit㸠împreună cu alegerea serviciilor complementare necesare înaintării în vârsta. În comunitatea noastră, seniorii sunt numiţi şi trataţi ca rezidenţi şi, nicidecum, ca “pacienţi”. În această comunitate, rezidenţii sunt persoane diferite, cu probleme şi nevoi asemănătoare, iar personalul nu îşi propune să îi intinerească sau să îi schimbe, ci să le respecte personalitatea şi dorinţele. Oferim posibilităţi de cazare şi pentru cupluri, în garsoniere sau apartamente complet mobilate şi utilate, cu baie proprie, în zone potrivite stării lor de sănătate.

 

Aproape de curtea bunicilor se poate pescui în balta Pasărea sau se pot culege ciupercuţe în păduricea alăturată, sau se pot relaxa la un grătar în curte. Moşia Bunicilor poate deveni, în acelaşi timp, casa de la ţară/de vacanţă dorită de orice bucureştean care trăieşte stresat într-o metropolă aglomerată şi poluată. Pentru toată familia, tineri şi vârstnici, “casa din poveste a bunicilor” poate deveni locul ideal de petrecere a timpului liber, departe de aglomeraţia urbană.


Capacitate cazare: 200 locuri | suprafața totală: 3000 mp
Utilități / avantaje:
  • Personal medical
  • Terasă
  • Curte
  • Gradină
  • Parc
  • Pădure în apropiere
  • TV în cameră
  • Aer condiționat
  • Computer
  • Internet
  • Salon de socializare
  • Salon TV
  • Bibliotecă
  • Biserică/capelă în apropiere
  • Detalii cazare și dotări

    Detalii cazare și dotări:

    Capacitatea de cazare a locaţiei este de aproape 200 de locuri în toate cele 4 clădiri ce au fost construite de la zero special pentru nevoile persoanelor vârstnice. Nu avem covoare sau praguri, pentru a preveni accidentele, iar parchetul şi gresia sunt antiderapante. Băile sunt amenajate special, cu gresie antiderapantă, cu bară de susţinere la duş şi la toaletă, zonă de duş fără prag, scaun de baie şi uşă de 90 cm lăţime pentru a permite intrarea facilă cu scaune rulante şi buton de alarmă.

     

    Oferim tuturor rezidenţilor noştri îngrijire şi asistenţă medicală non-stop, 3 mese pe zi si două gustări, acces la medic de familie si medic psihiatru(la nevoie), fizioterapie, masaj, servicii de frizerie si coafor.

     

    În clădirile destinate persoanelor continente(fără pamperşi) putem oferi locuri în camere individuale sau în camere cu două paturi, amplasate la parter sau mansardă, interconectate prin lift. Toalete pot fi în cameră sau comune la două camera, în funcţie de preferinţele fiecărui beneficiar. Camerele sunt aşezate concentric în jurul spaţiilor comune destinate socializării, jocurilor de societate, urmăririi de emisiuni/filme la TV şi servirii mesei, fiecare nivel al clădirilor fiind prevăzut cu propriul spaţiu comun. Camerele sunt dotate cu mobilă de casă, adică paturi obişnuite, şifonier, masă, scaune, veioze, perdele, canapele, comode, TV, aer conditionat(la cerere), internet wireless. Rezidenţii noştri pot aduce din locuinţele lor tot ce îşi doresc, cum ar fi mobilă, tablouri, oglinzi, bibelouri, obiecte de orice fel sau chiar.. animale de companie! Înţelegem perfect că mutarea de acasă este o ieşire bruscă din zona de confort, de aceea ne dorim să recreem atmosfera în care sunt obişnuiţi.

     

    În clădirea destinată persoanelor incontinente(purtătoare de pampers), inaugurată în anul 2017, se regăsesc toate cunoştintele acumulate în decursul tuturor anilor de activitate. Clădirea are parter, etaj şi mansardă, conectate printr-un lift spaţios chiar şi pentru o targă. Paturile sunt create pe comandă, realizate din lemn masiv şi au prevăzut în partea laterală un sistem de bare verticale pentru a împiedica o eventuală cădere din pat, mai ales în cazul persoanelor agitate pe timpul nopţii. Mai mult decât atât, pentru siguranţa bunicilor, am realizat un sistem de supraveghere cu senzori amplasaţi sub fiecare pat care alertează îngrijitorii la orice mişcare sesizată, fiind astfel diminuate într-o foarte mare măsură eventualele incidente. De asemenea, şi în această clădire oferim accesul familiilor la supravegherea video pentru a îşi putea vedea bunicii în fiecare zi.

    Servirea mesei

    Servirea mesei:

    Meniul este prestabilit şi se schimbă în fiecare zi, timp de două săptămâni, dar se poate alege şi alt meniu, în funcţie de preferinţe. Celor care au restricţii alimentare sau urmează un anumit regim, le oferim meniuri conform prescripţiilor.

    Viața socială

    Viața socială:

    Ştim cu toţii că “singurătatea este cea mai grea boală”. De aceea, la Moşia Bunicilor oferim în primul rând apartenenţa la un colectiv format din persoane compatibile, cu stări de sănătate asemănătoare şi dormice de a îşi crea prietenii. Suntem promotori ai statului în colectivitate, de aceea insistăm ca toţi rezidenţii să petreacă cât mai mult timp în spaţiile comune.

     

    Activităţile la care pot participa rezidenţii sunt plimbările în curte, gimnastică zilnic, lucru manual, pictură, modelare cu plastelină, vizionare de filme, jocuri de societate, muzică, TV, socializare, meloterapie. Organizăm diverse activităţi la Moşie sau în deplasare, cum ar fi petreceri cu ocazia tuturor sărbătorilor importante, când suntem vizitaţi de grupuri de colindători sau coruri de copii, aniversări serbate cu tort, muzică şi voie bună, ieşiri la teatru sau la diverse spectacole în împrejurimi. De sărbători se fac mese festive tradiţionale la care pot participa si familiile, alături de bunici si de echipa noastră.

     

    Animalele de companie sunt bine venite la noi, singura condiţie pentru primirea acestora este ca rezidentul caruia aparţin să locuiască într-o cameră individuală.

    Programul unei zile

    Programul unei zile:

    Programul nostru este general şi nu obligatoriu. La Moşia Bunicilor se trăieşte ca acasa: fiecare se trezeşte când doreşte şi este ajutat la toaleta de dimineaţă şi îmbrăcarea în haine de zi.

     

    La ora 09:00 se serveşte micul dejun în toate sălile şi în apartamentele celor ce au ales să mănânce separat. Se serveşte cafea şi se socializează.

    La ora 11:00 se servesc fructe, după care rezidenţii se adună la activităţi şi jocuri de societate. Daca vremea permite, se iese la plimbare singur sau în grupuri.

    La ora 14:00 se serveşte masa de prânz în săli şi apartamente.

    Până la ora 16:00 se respectă ora de odihnă.

    Până la ora 17:00, când servim “ceaiul de la ora 5” sau cafea, însoţite de gustări, se joacă jocuri de societate. După gustare se face gimnastică în grup. Vara se stă afară sau se fac plimbări, iarna la taifas sau film.

    La ora 19:00 se serveşte cina şi se pregătesc bunicii de baie şi schimbare în pijamale, însoţiti şi ajutaţi de îngrijitoare şi îngrijitori.

     

    Pe parcursul zilelor intervin tratamente, masaj, consultaţii şi alte necesităti ale înaintării in vârstă, la fiecare precum se programează.

    Sănătate și îngrijire

    Sănătate și îngrijire:

    Serviciile noastre medicale se bazează, în primul rând, pe asistenţa medicală disponibilă 24/24. Asistenţii lucrează în ture şi sunt prezenţi la orice oră din zi si din noapte, ocupându-se cu administrarea medicaţiei, insulinei, pansări,, organizarea săptămânală a pastilelor, recoltare analize, verificarea constantelor, etc.

     

    Managerul nostru medical este medic de familie şi locuieşte foarte aproape de noi, venind 3 zile pe săptămână la Moşie, în restul timpului fiind însă conectat în permanenţă prin internet cu asistenţii noştri. Mai mult, o data la două săptămâni avem vizita doctorului psihiatru pentru bunicii ce optează să fie înscrişi la dumneaei.

    Condiții de acceptare

    Condiții de acceptare:

    Moşia Bunicilor se adresează tuturor vârstnicilor, indiferent de problemele de sănătate pe care le au. Avem 4 complexe pentru oameni cu probleme diferite.

     

    Cei interesaţi de un loc la Moşia Bunicilor sunt invitaţi să ne viziteze, să stăm pe îndelete de vorbă despre necesităţile, preferinţele şi dorinţele viitorului rezident, urmând să stabilim împreună varianta de cazare ideală şi să vă comunicăm apoi tariful aferent. Este necesar să vedem dosarul medical al rezidentului pentru a ne asigura că putem să îi oferim îngrijirea de care are nevoie şi să găsim zona cea mai potrivită din punct de vedere al noilor vecini. La semnarea contractului este ideal să primim şi o adeverinţă de la doctorul de familie curent în care să fie stipulate bolile cronice cu care este în evidenţă şi că nu este în evidenţă cu boli contagioase.

     

    Se semnează un contract pe baza cărţilor de identitate a beneficiarului şi a persoanei ce va fi aparţinător şi plătitor, apoi rezidentul îşi aduce de la veche locuinţă îmbrăcăminte şi alte obiecte alese dorite. Amenajăm locuinţa aleasă pe cât se poate de satisfăcător. Se muta apoi la Moşia Bunicilor şi începe acomodarea, care poate dura până la maxim 2 luni.

    Detalii tarife

    Detalii tarife:

    Preţurile noastre depind de tipul de locuinţă ales şi de nivelul de ingrijire necesar conform stării de sănătate. În clădirile pentru persoane continente şi independente sau semi-independente, oferim locuri în camere cu două paturi sau camere private, preţurile fiind între 2200 si 4500 lei. În clădirea pentru persoane incontinente şi dependente, camerele pot avea ori 3-4 paturi ori 2 paturi. La cerere, putem organiza şi camere private.

     

    Preţurile noastre include cazarea, alimentaţia, îngrijirea şi asistenţa medicală. Separat, se pot adăuga servicii cum ar fi: coafeza la domiciliu, medici specialişti, medicatie, pamperşi sau alte consumabile, diferite tratamente, masaj therapeutic, animale de companie, stomatologie, transport.

    Program vizite

    Program vizite:

    Oricând
    Pozitionare pe harta

    Pozitionare pe harta:

    DJ 412, localitate Nuci, com. Vasilati
    Accesați și website-ul: www.mosiabunicilor.ro