Căminul de bătrâni de lux Romantic Club
2000 lei
Telefon: 0721744191 | Vezi pe hartă
Detalii cazare și dotări:
Căminul Romantic Club pune la dispoziția rezidenților o suprafață totală de 10700 mp (5000 mp curte, 2500 mp ferma proprie cu păsări și animale de curte, 2500 mp grădina din față și lateralele caminului și 700 mp cladirea) Căminul dispune de 23 de locuri în 3 camere individuale, 4 camere cu 2 paturi și 3 camere cu 3 paturi. Camerele sunt amenajate cu mobilier Mobexpert sau Belona și decoratiunile alese de primul beneficiar al camerei, Tv Sony, aer condiționat, lenjerii Ikea și Zara. Camerele nu sunt tip și sunt create special pentru o atmosferă de casă, cu spații mari și luminoase, ieșiri din cameră direct în grădinile exterioare amenajate cu băncuțe, mese de exterior, cu tei, flori, gazon, mure, zmeură, alei. Fiecare cameră are baie proprie.
Spațiul comun constă în zona de relaxare cu ferestre mari ce dau spre curtea interioara, sala de mese, terase exterioare pe fiecare nivel, zona de șezlonguri pentru plajă, piscină, bucătăria exterioară, balansoare, zonele din grădină pentru picnic pe iarba verde sub tei, zona de interacțiune cu animalele de la fermă (capre, cal, rațe, gâște, găini, porumbei, păuni etc).
Servirea mesei:
Meniul este pregătit săptămânal în funcție de dorințele beneficiarilor și este creat în paralel atât unul ce se servește în incintă sau la cameră, cât și unul ce se serveste în excursii la pădure, pe malul Argeșului (în vecinătatea noastră cu o mini plajă naturală) sau în grădină.
Regimul este prescris de medicul generalist pentru afecțiunile din fișa beneficiarului sau există posibilitatea urmării unui regim pentru detoxifiere ce se bazează doar pe terapia cu sucuri, tincturi etc.
Viața socială:
Deși au la dispoziție toate jocurile clasice (table, remy, cărți), ore de pictură, desen, plastelină, modelaj pe hârtie și carton, rezidenții apreciază cel mai mult ieșirile zilnice la cumpărături la Mega Image, la restaurantul nostru din oraș și în curte, unde se joacă cu caprele, calul, găinile, le dau mâncare sau strâng ouăle etc. Activitățile afară sunt programate săptămânal în funcție de prognoza meteo: greblăm și măturăm frunze, dăm cu o pensulă de vopsea pe băncuțe și mese, culegem florile în funcție de sezon (lalele, narcise, liliac, bujori, gladiole), tei pentru ceai, fructe (cireșe, caise, gutui, vișine), legume din solarul propriu etc.
Toți beneficiarii au zilnic ședințe de masaj de 15 minute, kinetoterapie pentru cei imobilizați, după care sunt așezați în cărucioare și scoși pe terase câte 2 ore pe zi sau vara plimbați în curte la umbra pe sub tei sau în balansoar.
Zilele de naștere le pregătim împreună cu familia, indiferent cât este de mare aceasta și sunt evenimentele cele mai frumoase, facem tortul la noi în casă sau îl aduce familia de la cofetării din oraș, cântăm „La Mulți Ani”, ne pupăm, facem fotografii etc. Căminul nostru este casa locatarilor noștri, deci vizitele și le organizează cum vor, rudele, prietenii, foștii vecini sunt primiti la masă, serviți cu ce au în frigider. Toți avem acces direct și permanent la fructe, dulciuri, facem repede un ceai, limonadă, clătite etc. Peste noapte pot rămâne și vizitatorii dacă sunt prea obosiți să mai poată conduce până acasă sau își petrec sfârșitul de săptămână cu noi la plajă, la piscină sau la grătar.
Familia poate lua bătrânii pentru câteva ore pe zi pentru activități în afara centrului, însă până acum mai mult locatarii noștri au adus familiile la activități aici la noi. Familia poate participa la aceste activități și veni cu idei noi (așa a apărut masa de biliard) și în general se implică foarte mult în întreținerea spațiilor exterioare, a florilor și grădinilor. De asemenea, familia îi poate lua pe rezidenți acasă de sărbători. În decembrie Crăciunul l-am petrecut împreună cu familiile aici la noi cu colinde... ca la țară, am tăiat împreună porcul crescut de noi și pe bruma de zapadă am facut pomana porcului și am stins cu un vin fiert cu gutui (fara alcool).
Beneficiarii își pot aduce animalele de companie (avem și noi animale) sau aparținătorii le aduc în vizită.
Organizăm excursii vara la mare, toamna la munte, duminica mergem la biserică, facem picnic pe malul Argesului sau petrecem timpul pe pontonul de la piscină cu sucuri făcute în casă (morcovi, mere, citrice, sfeclă, spanac) toate prin presare, înot cu supravegherea medicului sau a asistentei, masaj cu uleiuri speciale. Toți locatarii sunt invitați la salonul nostru de frumusețe din oraș de unde vin cu părul vopsit (nu avem locatari cu par alb), tunși/coafate, manichiură/pedichiura, epilat barbă/mustată (servicii incluse în pachetul standard).
Programul unei zile:
Dimineața trece asistenta care îi trezește ușor pe rezidenți, le măsoară tensiunea și temperatura, are loc toaleta de dimineață, apoi micul dejun (meniul săptămânal este cunoscut de toți de la începutul lunii). Urmează ședința de înviorare cu plimbări în curte, mici exerciții de rotație a încheieturilor, urmate de un masaj de 15 minute, de o gustare (mere rase cu nuca și scortișoară) și ședința de psihoterapie cu dna doctor Costache. Se servește apoi prânzul pe terasă în grădină sau în frumoasa sala de mese cu mobilă stil. La ora 5 se servește ceai cu dulciuri (placinte) de casa, fructe, urmate de jocuri, plajă, muzică, ieșiri la cumpărături, masa de seară, tv, citit, discuții despre planuri pentru ce ne dorim să facem (excursii scurte de 3 zile la mare, la Dunăre, Sovata etc), stabilim ce zi de naștere urmează și cum o vom sărbători etc.
Sănătate și îngrijire:
Personalul medical este format din medic de familie, medic generalist la sediu, medic psihiatru, medic neurolog, psihoterapeut, medic stomatolog, medic reumatolog, asitente medicale și infirmiere. Medicii sunt săptămânal în centru și ori de cate ori este nevoie, iar asistentele și infirmierele sunt 24/24 la dispoziția rezidenților.
Centrul are o clinică proprie cu laborator de analize și ambulanță, contract cu clinica pentru CT, RMN, DXA, radiografii, ecografii. După internare, timp de două săptămâni, toți rezidenții sunt investigați, evaluați și supravegheați. Ținând cont că avem clinică noastră, oferim absolut orice tratament pe care îl parafează unul dintre medici, inclusiv tratarea escarelor, sonde etc. Dacă sunt internați delegăm o asistentă ce va sta permanent cu locatarul în spital și va asigura igiena corporală, alimentația dată de medicul spitalului, socializarea, legătură cu familia.
Recoltările probelor pentru analizele medicale se fac la cabinetul medical din incintă sau la patul locatarului și sunt duse la laboratorul nostru. Dacă este necesara transportarea acestora la CT, RMN etc. folosim autoturismul caminului sau ambulanta noastră și o asistentă/infirmieră îi însoțește permanent cu tot ce au nevoie pe drum (scutece, cremă de igienă, șervețele, pătură etc.)
Săptămânal joia avem ședință de comunicare cu psihoterapeutul.
Condiții de acceptare:
Internăm orice persoană, fără discriminări și invităm familiile să vizioneze centrul în prealabil pentru a avea toate detaliile pe care le consideră necesare. Puteți face o solicitare telefonică sau în scris la adresa de email.
Detalii tarife:
Prețul lunar este de 2000 lei de persoană. Suplimentar se plătesc scutecele, medicamente, terapia GERSON.