Asociația Rebeca
1300 lei
Telefon: 0264/245776; 0743202829 | Vezi pe hartă
Misiunea noastră este să oferim un cămin tuturor persoanelor de vârsta a treia care își doresc mult mai mult decât un spațiu de locuit. "Asociația Rebeca" este un centru rezidential pentru seniori, având și rol de cămin de recuperare pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități.
Căminul nostru este special conceput și organizat pentru a veni în sprijinul dumneavoastră și este cadrul perfect pentru relaxare, reconectare cu natura, un spațiu pentru socializare și redescoperire sau chiar pentru cultivarea hobby-urilor.
Ne găsiți în mijlocul naturii, în localitatea Santioana, comuna Taga, în apropiere de Gherla (județul Cluj). Complexul nostru include și un teren de sport, o grădină cu parc și un lac de agrement unde se pot face plimbări cu barca sau hidrobicicleta sau se poate pescui.
Pe lângă cadrul natural deosebit, departe de zgomot și poluarea din orașe, punem la dispoziție și servicii socio-medicale personalizate cu ajutorul unei echipe profesioniste, gata să răspunda tuturor întrebărilor și să vă vină în ajutor oricând aveți nevoie. Mai mult decât atât, avem pregătit un program de activități zilnice interesante: terapie ocupațională, jocuri, meloterapie, gimnastică medicala, lecții de informare și multe altele.
Ne place să spunem despre noi că suntem o mare familie. Suntem convinși de faptul că titulatura de "camin" nu este o simplă denumire, ci chiar le oferim un cămin călduros tuturor celor care ne trec pragul și aleg să își petreacă timpul alături de noi. Oferim de asemenea posibilități de cazare pentru aparținători în cadrul complexului nostru.
Detalii cazare și dotări:
Asociația Rebeca are o capacitate de 54 de locuri în 12 camere de 3 persoane și 9 camere de câte 2 persoane. Fiecare cameră este prevăzută cu grup sanitar. Dotările din camere constau în TV, aer condiționat și la cerere, computer și internet.
Servirea mesei:
Meniul este prestabilit, însă dacă cineva nu vrea să mănânce sau nu îi place un anumit fel de mâncare, are și posibilitatea de a alege altceva. Pentru cei care țin un regim sau au restricții alimentare, oferim meniuri speciale.
Viața socială:
Rezidenții au la îndemână o gamă largă de activități pentru petrecerea timpului liber: ieșiri în grădină, la marginea lacului, cules de plante (păpădii, urzici, mușețel etc.), plantare flori, colorat, desenat, pictura, vizionat TV, educație sanitară, lucru manual, croșetat, colaje și lipituri, jocuri cu bile, pirogravură și sculptură, citirea presei cotidiene, terapie individuală și de grup, jocuri (șah, remi, table etc), activități sportive, plimbări prin curtea căminului, pescuit, organizarea de mese festive și zile onomastice, ateliere de confectionare a figurinelor din ipsos, recuperare medicală, exerciții pe bicicleta ergonomică, participarea la slujba ortodoxă (sau altă religie), excursii organizate. Cei imobilizați la pat pot asculta povești citite de personalul căminului.
Zilel de naștere ale vârstnicilor se serbează de obicei în jurul orei 16, dupa prânz și înainte de cină. Se servește tort, suc, se cântă la mulți ani, se fac poze și filmulețe. Sunt cazuri în care familia beneficiarului solicită o ieșire la restaurant. În funcție de fiecare sărbătoare, respectăm tradițiile și organizam activități specifice. De exemplu, de Paște toata lumea vopsește ouă, se ia masa cu preparate specifice etc.
Alte servicii oferite: frizerie/coafură, manichiură/pedichiură și spații de cazare pentru oaspeti.
Animalele de companie nu sunt acceptate.
Programul unei zile:
7:00 - 8:00 → Deșteptarea
→ Schimbul de tura
7:30 - 8:30 → Igienizarea
8:00 - 9.30 → Vizita asistentei medicale pentru pansamente, injectii, tablete etc.
8:30 - 9:30 → Program baie dimineata (programat alternativ un numar de beneficiari pe zi -
baie săptămânală prin rotație)
→ Servire mic dejun
9:30-10:30 → Vizita zilnica a asistentului social / asistentului medical ( a medicului, dupa caz)
10:30-12.30 → Activități recreaționale:
- program de terapie ocupațională, individuală și de grup;
- ieșire afara la aer, pe băncuțe; plimbări în parc, plimbări de grup
- meloterapie
- jocuri
- gimnastica medicală
- lectie de informare - matematica, geografie, politica, sport
- vizionare filme sau emisiuni TV
- discutii libere despre diverse subiecte
- mișcare în aer liber
- masaj
- desen
- vizite la magazine (însoțiți)
- jocuri educative (ex: Invatam si spunem "Te rog" si "Multumesc!")
- alte activitati
13:30-14:30 → Servirea mesei de prânz
→ Tratament medicamentos
14:30-16:30 → Program de odihna si relaxare personala
→ Gustare: fructe, biscuiti, ceai etc.
16:00-17:00 → Vizita zilnică a asistentului social / asistentului medical sau a medicului, dupa caz
(doar daca aceasta nu a fost efectuată dimineața)
→ Program de voie
→ Ieșiri în natură (plimbare în parc, plimbare cu barca, activități pe terenul de sport,
plimbări cu mașina etc.)
→ Program baie (programat alternativ un numar de beneficiari pe zi - baie săptămânală
prin rotație)
19:00-20:00 → Servirea cinei
→ Schimbul de tură
19:30-20:30 → Tratament medicamentos
→ Igiena de seara
21:00-22:00 → Stingerea!
22:00- 7:00 → Somn de odihnă și supraveghere gardă
Sănătate și îngrijire:
Personal medical este format din două asistente medicale și un medic de familie. Restul echiperi este format din șase infirmiere, o femeie de serviciu, o asistentă socială și doi lucrători sociali. Medicul de familie vine zilnic (L-V) la cămin (două zile/săptămână dimineața, trei zile/săptămână dupa amiaza). În weekend vine doar pentru urgențe. La recomandarea medicului de familie, bătrânii sunt duși la clinică pentru consultații de specialitate.Tratamente oferite în cadrul căminului sunt de recuperare, monitorizare glicemiei, hipertensiunii, recoltarea probelor pentru analize medicale de laborator, tratament medicamentos. Vârstnicii beneficiază de analize medicale cu recoltare la sediul nostru. Colaboram cu un centru specializat. Se oferă consiliere și asistență socială, juridica și psihologică (discuții libere), ședinte de masaj, reflexoterapie, kinetoterapie, meloterapie.
Condiții de acceptare:
Acceptăm și persoane imobilizate la pat și bolnavi de Alzheimer.
PASUL 1: Manifestarea intenției de a beneficia de serviciile sociale
- Când se acordă serviciile sociale?
Serviciile sociale se acordă la solicitarea persoanei în cauză, a familiei acesteia sau a unui reprezentant legal/ aparținător, în urma semnalarii unei situații de nevoie socială de către orice altă persoană, precum și din oficiu. De asemenea, există cazuri în care solicitarea pentru acordarea de servicii sociale poate fi adresată și de un alt furnizor de acest tip de servicii sau de alte unități, cum sunt spre exemplu spitalele.
- Ce forma trebuie să aibă solicitarea pentru acordarea serviciilor sociale?
Pentru a beneficia de serviciile sociale solicitarea trebuie să fie scrisă și să fie de forma unei cereri de admitere (se poate descărca formularul de pe site-ul nostru).
- Câte locuri sunt disponibile și când se poate face cazarea?
Sunt înregistrate cererile de admitere și în funcție de gradul de ocupabilitate vă vom oferi un răspuns în cel mai scurt timp posibil. Ne dorim să oferim noi posibilități de cazare și plănuim ca pe viitor să putem acomoda până la 100 persoane care să beneficieze de serviciile noastre.
PASUL 2: Analiza stării de sănătate
- Ce presupune analiza stării de sănătate?
Aceasta se refera la analiza fișelor medicale existente în dosarul solicitantului pentru a constata dacă în cadrul unității există resurse suficiente pentru acordarea serviciilor de ajutor socio-medical de care are nevoie persoana în cauză.
PASUL 3: Evaluarea situației familiale, sociale și economice
- De ce este necesară o astfel de evaluare?
Întocmirea anchetei sociale este necesară pentru a verifica dacă persoana în cauză se încadrează în criteriile de eligibilitate emise de unitatea noastra. Evaluarea inițială se realizează de echipa formată din: medic, asistent social și asistent medical.
- Cine realizează ancheta socială?
Evaluarea din punct de vedere socio-medical a beneficiarului se realizează de catre un asistent social din cadrul personalului unității. Următorul pas este întocmirea documentației rezultate în urma analizării cu maximă seriozitate și corectitudine a dosarului.
PASUL 4: Comunicarea deciziei.
In functie de toate detaliile mentionate mai sus, precum și în funcție de numărul de locuri disponibile, se va contura raspunsul final în ceea ce privește admiterea în caminul pentru bătrâni Rebeca. Apoi se va comunica solicitantului decizia luata în urma analizei situației socio-medicale a potențialului beneficiar.
- Care este urmatorul pas daca raspunsul comunicat este unul pozitiv?
Dacă răspunsul este pozitiv se perfectează un contract de furnizare de servicii sociale între centrul nostru și beneficiar. În acest contract vor fi menționate toate drepturile și obligațiile părților.
- Ce se întâmplă în cazul unui raspuns negativ?
Daca admiterea în centrul nostru nu este aprobata, conducerea va emite în scris o decizie de respingere și va anunta solicitantul (persoana în cauza, familia, reprezentanții sau aparținătorul). În decizia de respingere vor fi menționate motivele respingerii.
Exista o lista de așteptare, însă până acum nu am ajuns în situația de incapacitate fizică de cazare.
Detalii tarife:
Costul serviciilor începe de la 1300 lei/lună. Fiecare pachet de acomodare în căminul Rebeca este personalizat, de aceea tarifele sunt negociabile. Acestea sunt diferențiate în funcție de condițiile solicitate și de starea de sănătate a clientului și se stabilesc după o analiză socio-medicală a viitorului beneficiar.
La cerere, se pot oferi servicii care se plătesc in plus de beneficiar: psiholog privat, medici de specialitate privați.