ROmedic Cabinete medicale Galati Cabinete Psihologie Psihologie Galati

Regāsirea echilibrului

Competiţia cu noi înşine, dar şi cu modelele pe care le-am ales,ne împinge tot mai mult limitele fizice şi psihice. Un proces în care ne concentrăm exclusiv pe reuşita profesională sau familială, reducând la limita inferioară grija faţă de sănătatea proprie, noţiunea de timp liber, activităţi centrate pe relaxare etc.
Odatã conștientizate mecanismele care duc la supraȋncarcarea atât fizică, cât şi emotională, ȋncearcă sa-ți reanalizezi hotãrârile, în vederea adaptãrii la prezent.
Întocmește o balanța decizionala! Pe o coala de hârtie, traseazā două coloane: atribuțiile zilnice versus viața personala, timpul liber, lucrurile care ȋți fac plăcere. Dacă ultima coloană rămâne aproape goală atunci situaţia este destul de critică! Trebuie neapărat să iei atitudine!
Fă o schimbare! Fă un plan prin care să atribui, săptămânal, un lucru pe care-l făceai pentru tine sau pentru o persoană dragă, şi care te bucură nespus! Concetrează-te şi pe emoţii, nu numai pe ceea ce ai de făcut. Dacă programul tău zilnic ori săptămânal te face să te simţi trist /ă, deznădăjduit/ă, obosit/ă, pesimist/ă, lipsit/ă de energie, este timpul pentru o schimbare. Uneori punem oboseala pe seama vremii, a alimentaţiei haotice, a orelor scurte de somn, dar de fapt lucrurile stau altfel.
Resursele noastre fizice şi psihice sunt limitate, şi in felul acesta ne pierdem în primul rând sănătatea, şi odată cu aceasta creativitatea, productivitatea. Haideţi să incercăm să nu mai fim perfecţionişti şi că nimeni nu ar putea face o treabă la fel de bună ca noi, să nu mai căutăm permanent recunoaşterea din partea celor de lângă noi, căci nu intotdeauna sunt dispuşi să ne-o ofere, să avem curaj să spunem „nu”. Modul în care te autoevaluezi, te pune sau nu intr-o lumină favorabilă în relaţia cu ceilalţi. Chiar poţi influenţa modul în care ceilalţi se raportează la persoana ta. Fericirea, sănătatea, progresul profesional ocupă locul pe care tu îl stabileşti. E important să-ţi conştientizezi limitele personale şi să te repoziţionezi în centrul propriei existenţe. Refuză să te mai laşi condus/ă de context, de alţi oameni, de ambiţii nerealiste!
ZÂMBEŞTE!
Progresul benefic ţie este acela pe parcursul căruia nu încetezi să ZÂMBEŞTI!