4 cauze ale candidozei vaginale

©

Autor: Redacția ROmedic

4 cauze ale candidozei vaginale
Advertorial oferit de Onlinefarmacia.ro

Stiați că procentul femeilor care s-au confruntat cel puțin o dată cu o infecție cu Candida depașește 75%?


În mod normal, Candida este o bacterie aflată în organismul uman ce traiește alături de celelate bacterii prezente în zona bucală, digestivă și genito-urinară. Înă, atunci când există un dezechilibru între mediul acid și alcalin din organism, iar bacteriile probiotice sunt mai puține decât cele de candida, cele din urmă se dezvoltă necontrolat cauzând numeroase afecțiuni.


Printre cele mai întâlnite afecțiuni regasim Candidoza vaginală, o infecție fungică ce se manifestă ca o inflamație a vaginului însoțită de scurgeri și mâncărime. Tratamentul recomandat pentru aceasta constă în ovule candida (anti-candidoză) ce se aplică local. Cu o combinație unică de substanțe active, Flugenil ajută la eliminarea eficient a simptomelor asociate Candidozei vaginale.


Desigur, mai întâi de toate trebuie să prevenim aceasta boală, de aceea este important să știm cauzele ce o determină.

Slăbirea sistemului imunitar

Atunci când pierdem din bacteriile benefice din organism sau toxicitatea sau aciditatea din sânge acționează împotriva sistemului nostru intern, pot apărea anemii ce cauzeză suprapopularea cu bacterii Candida.

Cauze locale

Purtarea de lenjerie sintetică si pantaloni strâmți, asociate cu căldura excesivă, pe perioade mai lungi pot agrava infecția cu Candida.

Administrarea de antibiotice

Antibioticele luate după ureche reduc cantitatea de lactobacili din vagin și modifică ph-ul vaginal, deoarece numărul de bacterii „prietenoase” scad, lăsând loc pentru microbii patogeni.

Consumul excesiv de zahăr, carbohidrați și alcool

Alimentele nesănătoase, cu precădere cele bogate în zahăr și carbohidrați, cauzează dezechilibre hormonale ce transformă Candida într-o bacterie infecțioasă.


Simptome ca infecții urinare, usturime în zona vaginală și dureri abdominale pot fi semnele unei infecții cu Candida. Pentru a evita eventuale complicații, aceasta afecțiune nu trebuie neglijată, fiind necesară urmarea unui tratament candida (anti-candidoză) încă din primele zile de la stabilirea diagnosticului.


Data actualizare: 20-06-2018 | creare: 20-06-2018 | Vizite: 686
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!