Un sistem digestiv sănătos în 3 pași
Data publicării: 22-10-2015
Consumul de pește îmbunătățește digestia
Datorită conținutului de omega 3, un compus lipidic necesar pentru sănătatea organismului, meniul bazat pe pește este foarte eficient împotriva problemelor digestive. Omega 3 se găsește în carnea de somon, păstrăv, hering sau ton, însă există și alte alimente bogate în acești acizi grași pe care le putem include în dieta zilnică: nucile, salata verde, soia și spirulina.Berea, un posibil aliat împotriva problemelor digestive
Un studiu realizat de către Institutul de Cercetare Medicală în Nutriție, parte a celebrei Universități Cambridge, a demonstrat că berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorită fibrelor solubile pe care le conține. Astfel, o cantitate de 300 ml de bere poate conține până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate avea un rol esențial în tranzitul intestinal.”Este binecunoscut faptul că un consum moderat de bere poate aduce beneficii organismului. Datorită conținutul de fibre al berii, sistemul digestiv poate avea la rândul lui de profitat. Întrucât fibrele pot stimula secreția de gastrină, colecistochinină, pancreatite, enzime și acid gastric, băutura-aliment poate contribui la un tranzit intestinal corespunzător.”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Un sistem digestiv sănătos datorită consumului de pâine cu semințe de in
Pâine integrală cu semințe de in reprezintă o bună alegere care ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. În plus, consumate sub formă de ulei, semințele de in au și proprietăți calmante și antiinflamatoare, fiind foarte indicate în tratarea inflamațiilor tractului digestiv.Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.
Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.
Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura şi componenţa Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.
Pentru mai multe informatii:
Lidia Pitulea
Senior Public Advisor
The Public Advisors
Telefon: 0733 300 777
E-mail:lidia.pitulea@publicadvisors.ro
Sursa: Public Advisor,
22-10-2015, Vizualizari 1223