Ultramaratonul caritabil "100 for Children", pe 30 mai, între Bucureşti şi Valea Plopului

Data publicării: 07-05-2015

Ultramaratonul caritabil "100 for Children", ce se va desfăşura între Bucureşti şi Valea Plopului, va avea loc pe 30 mai, informează un comunicat al organizatorilor, Asociaţia ProVita, transmis miercuri AGERPRES.

Evenimentul are drept scop strângerea de fonduri pentru 400 de copii orfani sau abandonaţi, aflaţi în tabăra de la Valea Plopului.

Participanţii pot opta să parcurgă această distanţă de unii singuri, în echipe de cinci (5 x 20 de kilometri) sau de doi (2 x 50 de kilometri). Alergătorii vor lua startul de la kilometrul 13 al şoselei Bucureşti - Ploieşti iar pe ultimii doi kilometri ai ultramaratonului de 100 de kilometri, acestora li se vor alătura şi copiii de la Valea Plopului.

La prima ediţie a ultramaratonului caritabil "100 for Children", cea de anul trecut, au participat 45 de alergători, care au strâns fonduri, fiecare dintre participanţi având pagina proprie pe platforma Galantom.ro, pe care o promovează în reţelele de socializare pentru a strânge bani prin donaţii online. În urma evenimentului, a fost strânsă suma de 45.298 de lei, prin 452 de donaţii, fiecare participant colectând în medie aproximativ 1.000 de lei.

Atât fondurile strânse la prima ediţie, cât şi cele de la a doua ediţie vor fi direcţionate în totalitate pentru finalizarea unui centru social în Vălenii de Munte, în care copiii abandonaţi sau orfani vor locui în momentul în care vor ajunge la liceu.

Activitatea Asociaţiei ProVita se desfăşoară în judeţul Prahova, în câteva aşezăminte situate în satele Valea Plopului, Valea Screzii şi oraşul Vălenii de Munte, unde asociaţia îngrijeşte copii plasaţi în grija acesteia, în condiţii de confidenţialitate deplină, pe o perioadă mai mică sau mai mare de timp. Beneficiarii proiectului sunt copii din familii cu mari probleme sociale, copii cu deficienţe în curs de recuperare, copii abandonaţi în spitale, copii ai străzii, recuperaţi şi în curs de reintegrare, tineri care părăsesc orfelinatele după împlinirea vârstei de 18 ani, mamele şi copiii acestora victime ale violenţei în familie, familii fără adăpost care se confruntă cu diverse probleme sociale, bătrâni fără familie şi diverse familii beneficiare ale serviciului pentru prevenirea abandonului copiilor.

În prezent Asociaţia ProVita găzduieşte peste 400 de persoane aflate în dificultate.

Sursa: Agerpres, 07-05-2015, Vizualizari 532
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.