ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Sindromul Parinaud

©

Autor:

Sindromul Parinaud
Bacteriile, anumite virusuri dar si fungii au fost incriminati in aparitia acestei boli; este vorba despre o boala conjunctivala infectioasa, care se transmite de la animal la om; infectia se manifesta unilateral si apare mai ales la persoanele care manuiesc animale moarte (macelari etc) . Boli care se asociaza cu aparitia sindromului Parinaud – tularemia, boala zgarieturii de pisica, tuberculoza, sifilisul, mononucleoza infectioasa, parotidita epidemica, actinomicoza sau blastomicoza.

Pacientul prezinta leziuni la nivelul pleoapei superioare, care pot fi decelate in timpul examenului clinic; pleoapa superioara este inflamata si ingrosata; la nivelul membranei conjunctivale apar formatiuni de culoare rosiatica, dar care nu se extind si la nivelul corneei; de asemenea, pacientul prezinta o secretie mucopurulenta a conjunctivei, adenopatie preauriculara si chiar febra ridicata. Semnele pot disparea spontan in maxim 35 zile de la debut. Ca si tratament, se recomanda instilatii oculare cu sulfat de zinc sau albastru de metilen.

Data actualizare: 16-01-2014 | creare: 20-04-2010 | Vizite: 7036
Bibliografie
P. Cernea – Tratat de oftalmologie, Ed. Medicala 2002, pag. 248-302
D. Chiselita – Oftalmologie generala, Ed. Stef, 2008, pag. 71-84
V. Rusu – Dictionar Medical, Ed. Medicala 2001
Jack J. Kanski – Clynical Ophtalmology, Ed. Butterworth Heinemann – 2009
Basic and Clinical Science Course, Ed.: American Academy of Ophtalmology, 2009
Clinical Diagnosis in Ophthalmology, Autor: Jack J. Kanski, Ed. Mosby 2006
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum