Operatii estetice

©

Autor:

Operatii estetice
Operatiile estetice pot transforma aspectului fizic a unui individ, uneori oferind rezultate spectaculoase. Din, acest motiv, chirurgia estetica este considerata, uneori, o adevarata arta, dincolo de seriozitatea interventiilor si de  riscurile inerente pe care le pun unele interventii estetice.

Operatiile estetice pot fi impartite in doua mari categorii:

  • operatiile estetice destinate corectiei disproportionalitatilor anumitor parti ale corpului sau in vederea maririi/ micsorarii/ indepartarii/ suplimentarii diferitelor parti corporale. Tot aici sunt incadrate si operatiile estetice menite sa ajusteze anumite probleme provocate de accidente si alte traume.
  • operatiile estetice ce inlatura efectele imbatranirii si oboselii organismului.

Inainte de efectuareaoricarei operatii estetice, pacientul va fi supus unei serii de controale: psihologic, medical (cardiovascular in special) si de laborator (sange, timp de coagulare, glicemie, uree etc) pentru a stabili starea generala de sanatate a acestuia si a discerne  daca este un bun candidat pentru interventie.

Operatia estetica se efectueaza doar sub efectul anesteziei locale sau generale si in consecinta nu este dureroasa in general, insa durerea poate sa apara dupa operatie sau pe perioada recuperarii.
Nivelul de durere si disconfort pe care le resimte persoana operata depind de mai multi factori (gradul de complexitate al interventiei, zona si suprafata de interventie, capacitatea organismului de a se vindeca).

Succesul operatiilor estetice

Pentru a spori sansele de reusita ale interventiei, pacientul trebuie sa comunice deschis cu usurinta cu medicul estetician.  De asemenea, in cadrul vizitelor acestuia la cabinet, medicul va putea studia mai bine trasaturile si problemele estetice ale pacientului, expresia faciala, mobilitatea. Toate aceste carcateristici trebuie sa se armonizeze perfect cu noua infatisare a acestuia si sa nu creeze discrepante vizibile.

Desi se considera ca femeile reprezinta clientela de baza a cabinetelor destinate operatiilor estetice, chirurgii plasticieni au constatat ca si un procent destul de mare de barbati apeleaza in prezent la acest tip de interventii. Din aceasta categorie fac parte in primul rand barbatii care sunt motivati de tineretea partenerelor de viata (mai tinere cu 10- 20 de ani).

Efectele operatiilor estetice variaza, in privinta durabilitatii in functie de organul sau zona operata, varsta pacientului, capacitatea de vindecare a organismului, starea pielii etc.

Trebuie spus ca unele operatii esteticeau un caracter temporar sau in orice caz, sunt constranse de trecerea timpului,(reducerea ridurilor, marirea sanilor), in timp ce altele sunt definitive (rinoplastia, otoplastia). Rezultatele chirurgiei de intinerire sunt garantate doar 7-10 ani, timp in care pielea isi continua procesul de imbatranire si se formeaza noi riduri, din pacate.

Informati-va despre beneficiile operatiilor estetice, aici.

Alegerea estetica numarul 1: lifting -ul

Cea mai populara operatie estetica la care apeleaza un numar tot mai mare de persoane este liftingul diverselor parti corporale (si in special cel facial). Procedura presupune, dupa cum o spune si termenul englezesc, ridicarea pielii lasate odata cu trecerea timpului, pentru a conferi un aspect mai tonic si mai tineresc.

Examenul preoperator in cazul liftingului include starea inimii, analize de laborator, verificarea existentei unor boli ca diabetul sau arteroscleroza. Succesul lifting-ului facial este asigurat atunci cand cicatricile sunt cat mai putin vizibile, iar fata nu si-a pierdut mobilitatea si expresivitatea (nici prea fixa, nici prea intinsa) .

Recuperarea dupa o operatie estetica

Recuperarea dupa o interventie estetica dureaza in general pana la trei saptamani, in functie de tipul interventiei si de starea pielii pacientului (poate varia mai mult sau mai putin).
Riscurile cele mai frecvente in cazul operatiilor estetice sunt sangerarile, infectiile, hematoamele, seroamele, necesitatea unor retusuri. Puteti citi pe larg despre riscurile operatiilor estetice, aici.
Lista completa de operatii estetice

operatii estetice pentru sani si silueta, operatii estetice pentru fata, operatii estetice dupa nastere, operatii estetice pentru remodelare corporala, operatii estetice pentru barbati, operatii estetice in zona genitala...

Operatiile estetice si arsurile solare

Dupa ce ai suferit o interventie chirurgicala estetica sau o procedura cosmetica, medicul iti va face anumite recomandari in ceea ce priveste expunerea la lumina soarelui. Pentru a diminua aparitia cicatricelor chirurgicale sau a echimozelor trebuie...

Operatiile estetice si inotul

La pacientii sanatosi, cele mai multe rani se vindeca in termen de doua saptamani. Cu toate acestea, vindecarea, va dura mai mult daca ai o problema de sanatate, precum diabet zaharat sau un sistem imunitar slabit, sau daca utilizezi medicamente...

Operatiile estetice si preturile lor

Pretul unei operatii estetice este un factor important in procesul decizional de efectuare a interventiei insa nu trebuie sa influenteze alegerea doctorului si tehnica folosita in cursul operatiei. Nu tot ce este mai scump este mai bun si nu tot ce este ieftin......


Data actualizare: 11-10-2013 | creare: 28-07-2009 | Vizite: 21328
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tehnici utilizate in chirurgia estetica
  • Chirurgia estetica minim invaziva
  • Intrebari frecvente despre operatiile estetice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum