Miracolul Ascuns din Extractele de Plante - Puterea Vindecătoare a Remediilor și Gemoderivatelor Naturale

©

Autor:

Miracolul Ascuns din Extractele de Plante - Puterea Vindecătoare a Remediilor și Gemoderivatelor Naturale

Extractele din plante au fost folosite din cele mai vechi timpuri drept remediu pentru vindecarea afecțiunilor și pentru menținerea sănătății. Zecile de beneficii pe care le oferă plantele sunt păstrate în diferite forme: capsule, comprimate, ceaiuri sau extracte lichide.

Cât de eficientă este medicina naturistă? Cui sunt indicate tratamentele pe bază de plante și sub ce formă le găsim? Există efecte secundare, sau contraindicații? Acestea, plus multe alte curiozități neștiute despre extractele de plante sunt dezvăluite în rândurile ce urmează.


Tincturi și gemoderivate – Avantaje și elemente de diferențiere

Tincturile sunt obținute din plante ajunse la maturitate. Apoi sunt uscate și macerate în alcool aproximativ două săptămâni. Sfat pentru persoanele care nu tolerează alcoolul: tinctura dizolvată în ceai face ca alcoolul să se evapore.
Gemoderivatele există în urma extragerii părților tinere din plante, cu o consistență mai mare de nutrienți care ajung mai rapid în organism și au ca scop principal: detoxifierea sau drenajul.
Procedeul de obținere a gemoderivatelor este următorul: mugurii sau alte părți tinere din plante sunt puse la macerat în alcool cu glicerină timp de trei săptămâni. După acest timp rezultă un lichid, gata pentru utilizare.

Tot ce trebuie aflat despre medicina pe bază de plante

Pentru a înțelege remediile naturale pe bază de plante, există câteva detalii esențiale despre aceste gemoderivate naturale:

Plantele sunt cele mai bune medicamente

Practic, medicamentele minune pe care le prescriu medicii sunt obținute în urma procedurilor ample care implică extragerea, sintetizarea și transformarea substanțelor din plante.

Remediile naturiste, mai sigure decât medicamentele

Plantele fac bine tuturor. Nu există persoane care să se plângă de reacțiile adverse ale unei plante, atâta timp cât nu este otrăvitoare. Dacă sunt folosite corect, în cantitatea și sub forma indicată, siguranța remediilor naturiste este implicită.

Remediile din plante conțin sute de compuși esențiali de vindecare

Există compuși cu eficiență maximă și cu efecte secundare mai reduse, atunci când utilizarea se face în sinergie. Astfel, se recomandă remediile care includ părți întregi din plante, precum sunt ceaiurile, tincturile sau extractele lichide, în defavoarea compușilor din laborator.

Plantele întăresc corpul de la interior la exterior

Dacă la farmacie ți se prescriu medicamente pentru fiecare simptom în parte, plantele interacționează de la rădăcina problemei. Plantele nu ameliorează durerile, ci vindecă problema de la cauză. De aceea poate să dureze mai mult până se observă o ameliorare a simptomelor.
Totuși, înainte ca cineva să adopte un remediu naturist este bine să se asigure în prealabil că folosește partea corectă a plantei. De exemplu, unele pot fi toxice pentru uzul intern, în timp ce în cazul altor plante, florile, frunzele, rădăcina sau doar semințele sunt medicinale. Pentru alegeri în cunoștință de cauză, fie se consultă un medic, fie ghidul de botanică.

Remedii pe bază de plante – Cum se utilizează corect pentru efecte garantate?

Capsulele sunt economice ca preț, tabletele se dizolvă ușor, ceaiurile sunt aromate și se pregătesc rapid, dar în schimb, extractele lichide oferă beneficii care nu pot fi înlocuite prin celelalte forme de administrare.
Ingredientele active din capsule sau tablete pierd din efecte prin procesul de producție și condițiile de depozitare. Tabletele includ lianți pentru a comprima plantele în formă solidă. Însă, capsulele au avantajul de a se dizolva mai ușor și nu conțin materiale suplimentare de legătură sau lianți. Pe de altă parte, tabletele sau capsulele își slăbesc beneficiile prin expunerea permanentă sau repetată la aer.
Extractele lichide includ o concentrație ridicată a proprietăților medicinale ale plantelor. Lichidul se absoarbe mai rapid, permițând calităților de bază ale plantelor să fie asimilate în totalitate de organism. Ce proprietăți primește organismul prin administrarea extractelor de plante în formă lichidă? Le amintim pe cele mai importante, care le fac mai căutate decât variantele solide. Și anume: absorbție rapidă, administrare ușoară, posibilitate îndelungată de conservare și depozitare, concentrație mai mare a ingredientelor active și nu în ultimul rând, pot fi consumate în combinație cu ceaiuri sau sucuri, după preferințe.

Rolul pe care îl are alcoolul din extractele de plante medicinale

Alcoolul este solventul suficient de puternic care ajută la eliberarea proprietăților din plante. Alcoolul contribuie mai bine decât apa la extracția ingredientelor active din plante. Acest solvent permite conservarea ingredientelor active fără refrigerare, mărește durata de viață și intensifică aroma plantelor.

Extractele lichide din plante – Sfaturi pentru utilizare eficientă

Durata de viață a extractelor din plante variază de la 2 la 4 ani, în funcție de procesul de extragere și de producție.
Extractele lichide din plante trebuie depozitate în spații răcoroase, ferite de expunerea la lumina soarelui și la temperaturi mari.
Ca regulă generală, produsele pe bază de plante se iau cu o jumătate de oră înainte de masă.
Înainte de administrare, produsul trebuie agitat, iar doza care trebuie administrată se amestecă cu apă, ceai sau suc.


Data actualizare: 02-12-2021 | creare: 02-12-2021 | Vizite: 671
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!