Merișorul și alte extracte naturale pentru a combate eficient infecția urinară!

©

Autor:

Merișorul și alte extracte naturale pentru a combate eficient infecția urinară!
Infecția urinară este probabil una dintre cele mai frecvente afecțiuni, fiind răspândită frecvent în rândul femeilor, dar și al bărbaților.

Marea majoritate a infecțiilor tractului urinar (UTI) sunt cauzate de bacteria Escherichia coli (E. coli), care se găsește de obicei în sistemul digestiv. Chlamydia și bacteriile din genul Mycoplasma pot infecta uretra, dar nu și vezica urinară.

Infecțiile urinare se cataloghează în funcție de locul în care acestea se dezvoltă. De exemplu:
  • infecție a vezicii urinare se numește cistită
  • infecție a uretrei se numește uretrită
  • infecție a rinichilor se numește pielonefrită

În cazul femeilor, în peste 25% din cazuri, infecția urinară este recurentă. Ca atare, indiferent de tratamentul urmat, simptomele bine cunoscute revin sau poate chiar se agravează. Cel mai frecvent utilizat tratament pentru infecția urinară este cel pe bază de antibiotice, dar chiar și așa apare recurența. Acest fapt se întâmplă când infecția este cauzată de anumite tulpini ale bacteriei E.coli care au dezvoltat o rezistență la antibioticele convenționale.

Există totuși și un aspect pozitiv căci piața suplimentelor alimentare oferă soluții cu extracte puternice din plante, care își dovedesc eficiența inclusiv în cazul infecțiilor recurente.

Soluții naturale pentru infecția urinară:

Merișor

Dintre toate soluțiile naturale, merișorul este cel mai des recomandat și discutat. Dar, de unde vine eficiența acestui extract? Factorul major care diferențiază Merișorul de alte extracte este conținutul de proantocianidine, compuși antioxidanți care acționează direct asupra bacteriilor prezente în tractul urinar.

Acești compuși au niște proprietăți foarte specifice care funcționează asupra bacteriilor. Proatocianidinele, sau PAC, din extractul de Merișor au capacitatea de a:
  • limitează atașarea bacteriei la țesut prin a modifica forma acesteia din baston în sferă
  • întrerupe comunicarea dintre bacterii, împiedicând răspândirea și colonizarea acestora
  • distruge pilii (piciorușele) celulei bacteriene regăsite pe țesutul tractului urinar

Extractul de Merișor standardizat în proantocianidine (PAC) are inclusiv capacitatea de a elimina tulpinile de E.coli rezistente la antibiotice, conform unui studiu publicat în JAMA (Jurnalul Asociației Medicale Americane) în 2002.

Un alt studiu clinic efectuat în 2013 asupra PAC-urilor din Merișor a identificat capacitatea extractului de a reduce episoadele de recurență a infecțiilor urinare cu 71% timp pe o perioadă de 6 luni de la administrarea extractului.

Aronia

Extractul de Aronia, are la rândul său proantocianidine (PAC) în compoziție astfel proprietățile sale sunt similare cu ale Merișorului. Dar, pe lângă PAC, fructele de Aronia sunt bogate și în acid chinic și datorită acestui compus extractul de Aronia se dovedește a fi foarte eficient în a stopa dezvoltarea bacteriilor de la nivelul tractului urinar, stopând declanșarea infecției sau agravarea acesteia.

Vitamina D3 naturală

Vitamina D3 este din ce în ce mai des asociată cu instaurarea deficiențelor imunitare. Un sistem imunitar privat de un aport constant de vitamina D3 poate fii mult mai sensibil în cazul infecțiilor, iar acest fapt este valabil și pentru infecțiile urinare.

Vitamina D3 naturală (colecalciferol) se obține din lână de oaie și se recomandă în tratamentul infecției urinare pentru a crește rezistența sistemului imunitar. Vitamina D3 stimulează producția de peptide antimicrobiene, numite catelicidine, la nivelul vezicii urinare. Astfel, suplimentarea cu Vitamina D3 asigură o acțiune localizată la nivelul tractului urinar în vederea eliminării bacteriilor care provoacă infecția.

Vitamina C naturală

Extactul de Acerola asigură o sursă naturală și bogată de Vitamina C. În tratamentului infecțiilor de orice tip, vitamina C acționează direct asupra sistemului imunitar și îl susține în activitatea de a combate infecțiile.

În plus, vitamina C, dacă nu se absoarbe la nivel intestinal, ajunge în tractul urinar de unde poate interveni în procesul de neutralizare al anumitor bacterii. Vitamina C poate crește aciditatea la nivelul vezicii și a tractului urinar, determinând formarea de oxid de azot, substanță care elimină bacteriile.

Urzica

Extractul de urzică are efect diuretic intens și stimulează producția și eliminarea urinei. Astfel, extractul de urzică contribuie activ la eliminarea bacteriilor din vezica urinară, prevenind sau contribuind la tratarea infecției urinare.

Urimer Forte

Tratament naturist infecție urinară:

Urimer Forte conține o cantitate semnificativă de proantocianidine, PAC - 81 mg/capsulă, fiind o soluție eficientă și rapidă pentru sănătatea tractului urinar. Cantitatea de PAC obținută din extractul de Merișor standardizat cu 80% PAC și extractul de Aronia standardizat cu 2% PAC, contribuie intens pentru a elimina bacteriile cauzatoare de infecții urinare.

Urimer Forte contribuie la:
  • eliminarea disconfortului urinar
  • are efect analgezic
  • previne apariția disconfortului urinar
  • are efect antioxidant
  • susținerea sănătății tractului urinar

Data actualizare: 19-09-2019 | creare: 19-09-2019 | Vizite: 2680
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!