Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea

Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea

©

Autor:

Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea
Cercetătorii din cadrul Universității din Wisconsin Madison sugerează că gândurile interioare È™i interpretarea propriilor experienÈ›e au consecinÈ›e directe asupra sănătății fizice È™i mentale.

ExperienÈ›ele personale unice redau modul în care vedem lumea înconjurătoare È™i modul în care reacÈ›ionăm la evenimentele din viață. ExperienÈ›ele sunt elemente subiective, pentru că ceea ce este stresant sau negativ pentru o persoană poate fi perceptut diferit de alta.

Cercetările arată că ceea ce se întâmplă în gândurile noastre È™i interpretările pot avea consecinÈ›e semnificative asupra creierului È™i corpului.

EmoÈ›iile È™i gândurile pot influenÈ›a activitatea neuronală din creier, iar efectele se pot cumula în timp influenÈ›ând expresia genetică È™i modul în care îmbătrânim.

Cercetătorii au analizat imagini ale scanărilor RMN È™i EEG pentru a măsura activitatea È™i structurile cerebrale în timpul observării relaÈ›iilor dintre reÈ›elele neurale specifice È™i comportament.

Rezultatele subliniază importanÈ›a experienÈ›elor È™i a comportamentelor luate simultan în calcul când analizăm emoÈ›iile, stările de bine È™i psihopatologiile.

Studiile de mindfulness È™i meditaÈ›ie servesc ca exemple de intervenÈ›ii axate pe experiență. Aceste forme de antrenamente mentale au potenÈ›ialul de a influenÈ›a modul în care o persoană resimte senzaÈ›ii È™i forme de răspuns emoÈ›ional la evenimentele din jur, în moduri ce pot afecta organismul.

Sursa: Neuroscience News

Data actualizare: 28-02-2019 | creare: 26-02-2018 | Vizite: 2088
Bibliografie
New Approaches in Neuroscience Show It’s Not All In Your Head, https://neurosciencenews.com/neuroscience-approaches-8512/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • StudentLife - O aplicaÈ›ie de smartphone evaluează starea de sănătate mentală, comportamentul È™i perfomanÈ›a utilizatorilor
  • Cititul poate îmbunătăți flexibilitatea mentală
  • ExerciÈ›iile de meditaÈ›ie mindfulness pot reduce anxietatea (Studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum