Tuse seaca
Buna ziua, bunica mea in varsta de 80 de ani de aproximativ 2 luni de zile tuseste fara expectoratie.A fost pana acum la 3 doctori, medicul de familie si la ORL si a facut si un MICRO.MICRO a iesit bine, deci nu are nimic la plamani ci are la inima si o raceala.La ORL i-a zis ca nu are nimic in gat si ca ii apasa inima pe plaman si din aceasta cauza ii da starea aceasta de tuse.I sa-u dat foarte multe pastile si pana acum starea ei nu s-a ameliorat.Ce ar fii de facut?
Multumesc.
Multumesc.
4 comentarii
Iar medicul de familie i-a spus ca are pleorita.I sa-au dat foarte multe medicamente si nu intelegem de ce nu ii trece...
Multumim.
Multumim.
De obicei tusea fara expectoratie este de la inima daca radiologic nu se constata modificari pleuropulmonare.Exista tuse si de la medicamente, de exemplu- IEC(o clasa de medicamente din care fac parte Enapul, prestarium, accupro, captopril, fosinopril, lizinopril, etc) produc tuse. Daca tusea e suparatoare, medicamentul trebuie inlocuit.
Va multumesc pentru raspuns si as mai avea o intrebare.Avem pisica si astazi a fost din nou la doctor si cand i-a spus doctorului de familie ca avem pisica, acesta i-a raspuns ca face alergie la par, dar si la praf.Si ca cordul inimii ii apasa pe plaman.Este posibil sa fie si de la pisica?
buna ziua, am o problema asemanatoare cu a lucia84, am fetita care are 5 ani, a avut pneumonie interstitiala pentru care a facut tratament cu antibiotice :ampicilina, amoksiklav de lamedicul de familie a inlocuit ampicilina pentru ca nu avea rezultate, dar pentru ca nici amoksiklav nu a dat rezultate am mers la pediatru.In spitel a facut penicilina+gentemicina 7 zile, am mers acasa cu tratament unasin starea de sanatate nu s-a ameliorat decit foarte putin, iar la contol a fost reinternata.A stat internata 12 zile, tusea s-a transformat intr-o tuse seaca pe care o are si acum, cu toate ca i s-a dat si singulaire, aerius crezind ca este de la alergie.Mentionez ca de la debutul bolii nu a avut febra, nu avea alt simtom decit tuse productiva, v-as ruga sa-mi raspundeti pentru ca sint disperata, multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 62De prin luna noiembrie tot tusesc, e o tuse seaca si care ma supara
- 14Pareza de coarda vocala
- 0Tuse seaca care persista
- 1tuse seaca toata iarna de 4 ani
- 3tuse seaca dimineata si seara
- 1tuse uscata si dureri in piept
- 6Faringolaringita subacuta.. trebuie sa iau antibiotic?
- 1tuse seaca, nod in gat, ragaiala
- 5tuse de care nu pot scapa
- 1tuse ragusala si durere in piapt
- 1nas infundat si tuse seaca permanenta
- 1dupa o bronsita de trei saptamani, a inceput o tuse seaca
- 1Tusa Seaca cand respir
- 1Tuse seaca persistenta, senzatie de mucoasa nazala interna uscata, respiratie rece
- 10Azitromicina?
- 4Tuse seaca in functie de anotimp
- 1Probleme de sanatate: de o luna jumate am o tuse seaca
- 1Senzatie de nod in gat+tuse seaca amigdalite umflate
- 1Tuse seaca persistenta care dureaza de 4 luni ?
Mai multe informații despre: tusea seaca
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: