Cum alegem hrana bebelușului?

©

Autor:

Cum alegem hrana bebelușului?
După vârsta de șase luni, începe diversificarea alimentară, moment în care bebelușul trece de la hrană lichidă la hrană solidă. Te întrebi cum ai putea alege cea mai potrivită hrană pentru bebelușul tău pentru a favoriza devoltarea acestuia? Învață să alegi cele mai bune alimente pentru dezvoltarea bebelușului tău.

Orice ființă umană are nevoie de o alimentație echilibrată pentru a asigura buna funcționare a organismului său. Un bebeluș are nevoi și mai importante deoarece se dezvoltă cu o viteză uimitoare și părinții trebuie să se asigure că nu îi lipsesc nici proteinele, nici vitaminele.

Indiferent dacă este alăptat sau dacă consumă lapte praf, alimentația bebelușului trebuie să fie variată. Majoritatea bebelușilor au o preferință aparte pentru fructe sau pentru iaurturi. Unora le este destul de greu să înghită supele cu legume și în general ce nu este pe gustul lor. În cele ce urmează îți spunem tot ce trebuie să știi pentru a alege cea mai bună hrană bebeluși pentru a-i asigura dezvoltarea armonioasă.

Hrana pentru bebeluși se găsește peste tot: în supermarketuri, magazine de specialitate sau farmacii cum este Biscuit Pharma. Însă, cel mai adesea, mămicile nu știu ce marcă să aleagă, care sunt cele mai importante ingrediente pentru un bebeluș și care sunt cele mai potrivite cantități pe care acesta trebuie să le consume. Pentru asta, trebuie să ai o idee cu privire valorile nutriționale ale unui anumit produs. Iată câteva alimente, împreună cu valoarea lor nutrițională pentru a ști ce să îi oferi bebelușului tău.

Laptele: indispensabil pentru bebeluși, nu trebuie să te oprești în a-i oferi laptele bebelușului tău. Laptele este bogat în calciu, necesar pentru dezvoltarea oaselor bebelușului. Laptele matern în special contribuie la întărirea sistemului imunitar al bebelușului și îl protejează împotriva infecțiilor.

Cerealele: bogate în special în fier, sunt indispensabile începând cu vârsta de 6 luni deoarece laptele, de unul singur devine insuficient în fața nevoilor din ce în ce mai crescute ale bebelușului. Fierul este important pentru respirație și pentru celulele sanguine.

Legumele și fructele. Pentru a asigura un aport suficient de vitamine, în special după vârsta de șase luni. Legumele și fructele sunt bogate în enzime și în vitamine, ceea ce facilitează procesele metabolice ale corpului, o carență putând fi periculoasă pentru bebeluș deoarece nu este capabil să sintetizeze de unul singur vitaminele de care are nevoie.

Paste: bogate în minerale și în vitamine, pastele sunt ușor de mestecat și de înghițit. Se pot amesteca cu lapte pentru a le spori valorile nutriționale.

Carnea: este bogată în proteine care sunt benefice pentru dezvoltarea corpului bebelușului dar și pentru a-i conferi acestuia energie. Din momentul în care bebelușul începe să consume mâncare lichidă, poate mânca carne cu ușurință, bucățele micuțe, pentru a facilita digestia.

Data actualizare: 19-11-2021 | creare: 19-11-2021 | Vizite: 446
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: