Casa Harmonia

Pret: de la
3000 lei
Adresa: str. Rudolf Walter, nr.4, cod 300314, Timișoara, județul Timis
Telefon: 0256244223 | Vezi pe hartă

Casa Harmonia este cel mai mare centru privat din România, cu o capacitate de 150 locuri, oferind condiții și confort la standarde internaționale. Casa Harmonia a fost construită de la început pentru a fi cămin de bătrâni. Din aceste motive este dotata cu 2 lifturi de persoane, cluburi de întrunire, băi pentru persoane imobilizate, butoane de alarmă la pat, în bai, pe coridoare, terase acoperite etc.

Pentru  a  va convinge de calitatea serviciilor oferite, vă invităm să ne vizitați la următoarea adresă: str. Rudolf Walter nr. 4, Timisoara (strada din dreapta Uzinei de Apa Aquatim).
Vă așteptăm!


Capacitate cazare: 150 locuri
  • Camere de 2 persoane: 25
  • Apartament 3 persoane: 3
  • Apartament 4 persoane: 26
  • Utilități / avantaje:
  • Personal medical
  • Psiholog
  • Linie de gardă
  • Terasă
  • Curte
  • Parc
  • TV în cameră
  • Aer condiționat
  • Internet
  • Piscină interioară
  • Sală de sport
  • Sală de recuperare
  • Salon de socializare
  • Salon TV
  • Biserică/capelă în apropiere
  • Exterior
    Detalii cazare și dotări

    Detalii cazare și dotări:

    Capacitatea de cazare totală a centrului este de 150 de locuri, împărțite astfel: 25 camere cu 2 locuri, 2 apartamente cu 2 camere cu 3 locuri, 26 apartamente cu 2 camere cu 4 locuri. La apartamentele cu doua camere exista o baie comună, iar apartamentele cu o cameră au baie proprie. Camerele sunt dotate cu TV, aer condiționat, internet wireless, paturi medicale reglabile cu telecomandă, telefon, bucătărie cu microunde și frigider. Casa Harmonia este dotată cu 2 cluburi pentru diferite activități (șah, rummy, cărți etc.), o sală de spectacole cu capacitate de 300 de locuri pentru organizare de evenimente împreună cu aparținătorii, două săli de mese, sală de sport, piscină acoperită și încălzită, curte și parc.

    Servirea mesei

    Servirea mesei:

    Meniul zilnic este prestabilit, fiind conceput pentru cardiaci, diabetici și normal. În cazuri excepționale există și posibilitatea de a comanda diferit, având bucătărie proprie. Se ține cont de eventualele restricții sau regimuri alimentare și se gătește conform acestora. Rezidentul are posibilitatea să aleagă din trei variante de meniu, acesta fiind stabilit de un dietetician în conformitate cu dorințele și condiția medicală a fiecăruia.
    Corespunzator fiecarei categorii de rezidenti se concepe un meniu echilibrat (hiposodic, pentru diabet zaharat etc.) cu multe legume și cu carne slabă, iar felurile de mancare sunt servite într-o formă atrăgătoare și apetisantă.

    Viața socială

    Viața socială:

    Rezidenții își pot petrece timpul liber prin activități zilnice la club, sala de sport sau piscină. Se organizează mici excursii (max 50 km) de vizitare a diferitelor obiective, mese festive (bilunare) împreuna cu familiile rezidenților, confecționarea de felicitări (de Paște și de Crăciun), sărbătorirea zilelor de naștere, plimbări în aer liber, ingrijirea gradinii din parcul propriu, foc de tabara in curtea Casei Harmonia etc. Familia poate lua bătrânii pentru câteva ore pe zi pentru activități în afara centrului, cu condiția să anunțe asistentul de serviciu de acest lucru. Bolnavii de Alzheimer, având brățări de localizare vor declanșa automat alarma la părăsirea sediului. Aparținătorii pot participa la activitățile interne, mai ales la cinele festive unde sunt și ei invitați. 

     

    Pentru cei bolnavi de Alzheimer avem activități manuale zilnice specifice și cursuri de învațarea lucrului cu PC-ul sau cursuri de limbi straine, cursuri de grădinărit etc. De sărbători rezidenții sunt implicați în confecționarea de felicitări de Paște și de Crăciun, împodobirea bradului de Crăciun. Este adus un preot care ține o slujbă în capela centrului, după care are loc o masă festivă în sala de evenimente. Pe perioada sărbătorilor bătrânii pot fi luați acasă de familie, cu condiția anunțării din timp. Zilele de naștere se țin într-unul din cele doua cluburi, într-un cerc mai restrâns. Animalele de companie sunt acceptate doar dacă rezidentul închiriază o cameră singur.

    Programul unei zile

    Programul unei zile:

    Dimineața începe cu o scurtă înviorare care se poate face atât în sala de gimnastică modern echipată, cât și în parcul propriu. Gimnastica se face sub stricta îndrumare a unui fizio-kinetoterapeut în funcție de condiția fizică a fiecăruia și recomandările medicale, centrul beneficiind de prezența mai multor medici specialiști (neurolog, psihiatru, cardiolog, internist etc).

    După înviorare urmează micul dejun care se poate servi în sălile de mese modern amenajate pe fiecare nivel sau individual în camere. Urmează administrarea medicației fiecărui rezident și monitorizarea funcțiilor vitale (tensiune arterială, puls, temperatură), apoi se începe un program individualizat sau de grup care are la bază exercițiul fizic (factor esențial terapeutic de ameliorare atât a funcției generale, cât și a diverselor functii de organ și sisteme), kinetoterapia urmărind „reeducarea” rezidentului, ajutându-l să devină independent și funcțional.

     

    Până la ora prânzului mai au loc activități de relaxare care includ terapia ocupațională (pictura, șah, rummy, grădinarit, citirea presei, tricotat, realizarea de felicitari pentru cei dragi în preajma sărbătorilor etc.) care se desfășoară în cluburi special amenajate pe fiecare nivel unde muzica ambientală este prezentă. Meniul pentru prânz este afișat cu o zi înainte, iar felurile de mancare sunt servite într-o formă atrăgătoare și apetisantă. Urmează o perioadă de somn sau odihnă până în jurul orei 17, când rezidenții se pregătesc pentru programul de seara, program ce cuprinde seri de film din colectia de DVD-uri a centrului, plimbări în aer liber, petreceri organizate în cadru festiv cu ocazia zilelor de nastere, onomastice, întâlniri cu copiii din Fundatia Rudolf Walter (in cadrul programului „Adopta un bunic”) precum și un program de relaxare la piscină și jacuzzi, știut fiind faptul că înotul este cel mai benefic și complex exercitiu fizic.

    Sub stricta îndrumare a unui specialist rezidenții au un program de exercitii fizice în apă (aquagim). Apa ajută la eliberarea tensiunilor articulare și musculare, dar și la eliminarea lichidelor acumulate în organism prin actiunea mecanica a masajului hidric, dar și a efectului de osmoza (schimb), tonifică și destinde musculatura, stabilește echilibrul fizic și psihic, îmbunătățește mobilitatea articulară etc.

    Urmeaza cina, după care rezidenții sunt pregătiți pentru somn (se administreaza tratamentul de seară, se ajuta la efectuarea toaletei personale, cat și la schimbarea ținutei de zi cu cea de somn). În timpul noptii supravegherea este asigurată de personal medical, fiecare cameră este dotată cu butoane de panică, care pot fi acționate în caz de urgență.

    Sănătate și îngrijire

    Sănătate și îngrijire:

    Personalul medical este format din 4 medici colaboratori (generalist, cardiolog, psiholog și neurolog) și 6 asistenți, 20 de infirmiere și 2 kinetoterapeuți. Majoritatea personalului este specializat în îngrijirea bătrânilor cu nevoi speciale. Medicii vin săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. În principiu avem zilnic unul dintre medici în zilele lucrătoare, iar asistenții și infirmierele sunt tot timpul la dispoziția rezidenților. Tratamentele medicale care se realizează constau în recuperare după fracturi, operatii etc. prin kineto și fizioterapie (centrul este dotat cu aparatură de fizioterapie), recoltări de probe pentru analize, punere de sonde, perfuzii, drenaje, pansamente etc. Recoltarea probelor pentru analizele medicale se face în centru și prin contract ele se ridică și se trimit către laboratoarele cu care avem contract. Centrul colaborează cu un psiholog care oferă programe de terapie și consiliere psihologică.

    Condiții de acceptare

    Condiții de acceptare:

    Ne adresăm tuturor bătrânilor, cu excepția celor cu boli contagioase. Persoana care solicită un loc în centru trebuie să aducă o scrisoare de la medicul de familie că nu este purtător de TBC, HIV sau altă boală contagioasă. Se stabilește camera și se încheie un contract.

    Detalii tarife

    Detalii tarife:

    Costurile lunare încep de la 2000 lei/lună pentru o persoană independentă fizic și se oferă reduceri la încheierea unui contract mai mare de un an de zile sau pentru plata în avans.

    Pentru activitățile suplimentare (îmbăiere, ajutor la îmbrăcat, dezbrăcat, hrană, administrare de lichide, scutece etc.) avem o lista de prețuri. Prețul maxim pentru o persoană complet imobilizată nu depășește 4000 lei/lună.

    Program vizite

    Program vizite:

    Zilnic între orele 8.00-22.00
    Pozitionare pe harta

    Pozitionare pe harta:

    str. Rudolf Walter, nr.4, cod 300314, Timișoara, judetul Timis
    Accesați și website-ul: www.casaharmonia.ro