Alimentele picante cresc riscul de demență

©

Autor:

Alimentele picante cresc riscul de demență

O nouă cercetare de la University of South Australia a descoperit că există o legătură între dieta picantă și declinul funcției cognitive.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 4.582 de adulți chinezi cu vârsta de peste 55 de ani. După o cercetare de 15 ani, rezultatele au arătat că un consum constant, de peste 50 de grame de ardei iuți pe zi, a dublat riscul de demență.

„Consumul de chili s-a dovedit a fi benefic pentru greutatea corporală și tensiunea arterială în studiile noastre anterioare. Cu toate acestea, în acest studiu, am descoperit efecte adverse asupra cogniției, în rândul adulților", a declarat dr. Zumin Shi, coordonatoarea studiului.

Capsaicina este componenta activă din chili care, potrivit informațiilor, accelerează metabolismul, ajuta la pierderea grăsimilor și inhibă tulburările vasculare, dar acesta este primul studiu care investighează asocierea dintre aportul de chili și funcția cognitivă.

 

Cercetătorii susțin că persoanele cu o greutate corporală normală pot fi mai sensibile la aportul de chili decât persoanele supraponderale, și pot experimenta o deteriorare a memoriei.

Epidemiologul dr. Ming Li, unul dintre cercetătorii implicați în studiu, a explicat că aportul de chili include ardei iute și uscat, dar nu ardeiul dulce sau ardeiul negru.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 25-07-2019 | creare: 25-07-2019 | Vizite: 805
Bibliografie
Warning to those wanting to spice up their lives. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190722105939.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: