3 modalități prin care poți ține diabetul la distanță
Data publicării: 08-10-2015
O greutate corporală în limitele normale scade șansele de apariție a diabetului
Obezitatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției diabetului. Din cauza faptului că excesul de kilograme conduce la depuneri de grăsime in jurul organelor interne, corpul primește semnale eronate care dereglează producția de insulină. În aceste situații, sportul și mișcarea în aer liber sunt activități recomandate cu tărie de către diabetologi.Un pahar de bere, un posibil aliat împotriva diabetului de tip II
Studii efectuate de cercetători spanioli au demonstrat că datorită conținutului său de micro și macronutrienți, berea, consumată moderat și însoțită de o dietă bogată în legume, fructe și pește (dieta mediteraneană), poate reduce riscul apariției diabetului.”Un consum moderat de bere poate fi chiar recomandat în prevenirea instalării diabetulul de tip II. Nu toată lumea știe, dar, pe de o parte, un consum moderat de bere nu îngrașă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de alta parte, ingredientele berii au proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Efectele pozitive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier și calciu al berii, berea putând să facă parte dintr-un stil de viață sănătos.”, declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Mesele bogate în fructe și legume
Pentru a echilibra conținutul de glucoză din sânge, consumul zilnic de fructe și legume este extrem de indicat persoanelor predispuse la diabet. În plus, daca dieta este completată și cu alimente bogate în fibre, precum nucile și alunele, riscul apariției acestei afecțiuni scade cu până la 21%.Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.
Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura şi componenţa Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.
Pentru mai multe informatii:
Lidia Pitulea
Senior Public Advisor
The Public Advisors
Telefon: 0733 300 777
E-mail:lidia.pitulea@publicadvisors.ro
08-10-2015, Vizualizari 967